Licitație în Mamaia cu obiecte de lux ale soților Ceaușescu

193
Licitație  în Mamaia  cu obiecte de lux ale soților Ceaușescu - licitatiemamaia-1405704813.jpg

Articole recomandate

Un ceas de mână Tressa din aur cu mecanism cu 17 rubine, estimat între 4.500 și 6.500 de euro, ce i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu, și o haină de blană de vulpe albastră, care s-a aflat în garderoba soției acestuia, Elena, vor fi scoase la vânzare, pe 27 iulie, la licitația Artmark de la Mamaia.

Potrivit unui comunicat remis Mediafax, licitația Eleganță și Vanitas va pune în scenă un spectacol al simțurilor, de la tactil la vizual, de la duritatea diamantelor la finețea eșarfelor din mătase naturală, de la precizia ceasurilor la echivocul artei.

Printre vedetele expoziției se află ceasul de mână Tressa din aur cu mecanism cu 17 rubine, estimat între 4.500 și 6.500 de euro, oferit cadou de statul Mexic prin Ministrul de Interne Mario Moya Palencia lui Nicolae Ceaușescu.

O altă piesă de colecție prezentă în licitație este și haina de blană de vulpe albastră, ce a aparținut Elenei Ceaușescu, fă-când parte din garderoba de protocol a acesteia, cu un preț de pornire de 1.500 de euro.

Într-un context similar al cadourilor opulente făcute șefilor de stat, se află și cupa din argint decorată cu simboluri propagandistice oferită dictatorului Gheorghe Gheorghiu-Dej cu ocazia aniversării a 50 de ani, cu un preț de pornire de 20.000 de euro, în care portretul conducătorului în profil este plasat în interiorul unei coroane de lauri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4351 secunde