Liderii din Educație anunță proteste în septembrie. "Suntem tratați cu batjocură sau rea-credință"

435
Liderii din Educație anunță proteste în septembrie.

Articole de la același autor

La o săptămână de la „gălăgia” din fața sediului Guvernului României, cei trei lideri ai sindicatelor din învățământ constată că nimeni nu-i bagă în seamă și că partidele politice au uitat de promisiunile făcute la începutul anului, așa că au transmis o nouă scrisoare, pe care am primit-o la redacție.

Cu aceleași clișee și aceleași constatări versus tânguieli, sindicaliștii condamnă ferm atitudinea membrilor Executivului care au refuzat, până la această oră, o cale de dialog social, după protestul din 25 mai. „Niciun oficial cu putere de decizie nu a răspuns solicitărilor noastre. Această situație este un semnal pentru întreg personalul din Educație, care traduce lipsa implicării guvernamentale în indiferență, batjocură sau rea-credință! Este, de asemenea, o manifestare a disprețului față de toți salariații din învățământ și față de sistemul educațional, în general. Suntem conștienți că situația economică a României este dificilă, însă acesta nu este un argument pentru a ne ignora și pentru a refuza dialogul”, transmit liderii din Educație.

De la 1 iulie, 65 de lei pentru fiecare salariat

Aceiași lideri au sperat că reprezentanții Guvernului vor face efortul de a aplica integral Legea salarizării – așa cum au promis în urma protestelor din luna ianuarie 2022.

În ciuda mult trâmbițatelor majorări salariale anunțate de coaliția de guvernare, angajații din Educație vor primi, în realitate, începând cu data de 1 iulie 2022, doar o pătrime din diferența rămasă de acordat, ceea ce înseamnă, în medie, 65 de lei net pentru fiecare salariat. „Această sumă reprezintă o altă formă de umilire a personalului din Educație! Opinia publică trebuie să știe că aplicarea integrală Legii salarizării nu ar acoperi nici măcar jumătate din rata inflației reală, motiv pentru care, cu legitimitate, salariații din învățământ solicită Guvernului României ca, pe lângă aplicarea integrală a Legii 153/2017, să aplice și o indexare a salariilor, așa cum procedează guvernele din țările unde există interes ca populația să fie protejată, astfel încât să fie acoperită creșterea alarmantă a prețurilor!”, mai reclamă semnatarii scrisorii.

Ei se întreabă: cum au reușit membrii Guvernului și ai Parlamentului să identifice fonduri pentru a acorda unor funcționari publici sporuri de complexitate? Cum se poate în cazul unora, iar când vine vorba de învățământ, de peste 10 ani, nu se găsește o soluție să se acorde sporurile pentru condițiile de muncă, salariații din Educație fiind singurii bugetari care nu le primesc?!

În final, liderii celor trei federații anunță că dacă, în perioada imediat următoare, reprezentanții Guvernului nu-i vor invita la masa negocierilor și nu vor găsi soluții la cerințele minimale prezentate, în luna septembrie vor fi declanșate ample acțiuni de protest!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5229 secunde