Mai mulți bani pentru educație

187
2
Mai mulți bani pentru educație - maimultibanieducatie-1451317711.jpg

Articole de la același autor

Este deja de notorietate că sindicatele din învățământ s-au declarat profund nemul-țumite de subfinanțarea educației, mai ales că bugetul pentru anul următor se anunță unul chiar mai mic decât în anii anteriori. Recent, însă, reprezentantul Comisiei Europene la București, Angela Filote, și-a exprimat îngrijorarea în ce privește subfinanțarea acestui domeniu extrem de important. Potrivit acesteia, România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ce privește bugetul alocat pentru educație.


Angela Filote speră ca în bugetul pe 2016 să fie mai mulți bani pentru educație și aceștia să fie folosiți judicios. "O populație care beneficiază de un nivel corespunzător de educație este mai puțin supusă riscului marginalizării și excluderii sociale. În România sunt mulți copii care nu au cărți. Și pentru că nu au cărți nu au nici carte. Pentru că nu au carte nu au nici parte. Este un fenomen pe care îl vedem foarte frecvent în mediul rural, în comunitățile dezavantajate, în comunitățile de romi și îmi doresc foarte mult ca toți copiii care merg la școală să aibă cărți. Pentru un stat european mi se pare un prim pas obligatoriu. Și de acolo se poate construi", a spus reprezentantul Comisiei Europene.


Comentează știrea

din sistem
29 decembrie 2015
ultimele locuri

Suntem pe ultimul loc in ceea ce priveste finantarea educatiei, si pe penultimul loc in Europa in ceea ce priveste salariul MINIM! Vai de capul nostru, ne mai facem vreodata bine?

Profesor
4 ianuarie 2016
Titlu gresit

Corect era "Mai PUȚINI bani pentru educație", pentru că asta s-a intâmplat după "ce a trebuit să moară oameni..."

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6182 secunde