Gheorghe Dragomir:

"Guvernul Ponta nu are nicio strategie în domeniul educației"

173

Articole de la același autor

Copreședintele Filialei Constanța a PNL, deputatul Gheorghe Dragomir, a criticat în declarația politică, depusă, zilele trecute, la Camera Deputaților, degringola permanentă în care se află învățământul românesc, un nou subiect de scandal și controverse fiind provocat de manualele digitale. 


Potrivit declarațiilor parlamentarului liberal constăn-țean, întreg sistemul de în-vățământ românesc suferă, situația degenerând pe zi ce trece din cauza modului dezastruos în care Guvernul Ponta și Ministerul Educației gestionează problemele. El a explicat că, "în ciuda tuturor modificărilor și promisiunilor electorale, învățământul românesc nu reușește să iasă din degringolada continuă în care se află de mai mulți ani deoarece Guvernul Ponta nu are nicio strategie în domeniul educației în afară de politizarea învățământului". 


Afirmațiile deputatului Gheorghe Dra-gomir vin ca urmare a deciziei Curții de Apel București care a dispus ca o parte din manualele digitale de clasa I și a II-a să fie retrase de pe băncile elevilor. 


"Scandalul manualelor școlare continuă chiar și în al doilea semestru al anului școlar în curs. După ce au ajuns pe băncile elevilor de clasa I cu o întârziere de șase luni, se pare că o parte dintre aceste abecedare vor fi retrase. Ca și cum nu era de ajuns faptul că elevii claselor I și a II-a au început anul școlar fără abecedare, iar dascălii au fost puși în situația de a inventa fel de fel de metode interactive de predare timp de șase luni, retragerea unora dintre ele reprezintă o nouă pată pe obrazul Ministerului Educației", a comentat copreședintele PNL Constanța. 


De asemenea, deputatul Dragomir și-a arătat convingerea că, dacă această măsură ar fi fost gestionată în mod profesionist, nu numai că manualele ar fi ajuns la timp, dar ar fi fost bine concepute, bine primite și nu am mai vorbi azi despre retragerea lor de pe băncile elevilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.475 secunde