Mai vor studenții români să se întoarcă acasă?

80
Mai vor studenții români să se întoarcă acasă? - studenti113191159091354356283135-1395745308.jpg

Articole de la același autor

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) lansează astăzi cel de-al treilea sondaj "Tinerii români și studiile în străinătate", după cele derulate în 2010 și 2012.


Sondajul se adresează tuturor studenților și absolvenților români cu experiență de studiu în străinătate. LSRS își propune să afle ce anume i-a determinat să studieze în străinătate, cum evaluează experiența lor de peste hotare și care sunt perspectivele lor profesionale pe termen mediu și lung. Totodată, e interesant de aflat cum se raportează tinerii români din străinătate față de întoarcerea în România. 


Chestionarul cuprinde 24 de întrebări. Cu o singură excepție, toate întrebările conțin variante de răspuns, astfel încât respondentul poate completa chestionarul în maxim 10 minute.  


La finalul studiului, vom afla care sunt domeniile predilecte de studiu pentru români peste hotare, ce îi motivează pe aceștia să studieze în străinătate și cât de mulțumiți sunt de experiența lor. De asemenea, vom descoperi ce îi motivează și ce îi descurajează în legătură cu eventuala lor revenire în țară. Nu în ultimul rând, vom afla informații despre perspectivele profesionale și așteptările față de angajatorii din Romania, precum și despre principalele provocări legate de întoarcerea acasă.


Rezultatele sondajului vor fi utile tinerilor din România care iau în considerare opțiunea de a studia în străinătate. Totodată, studiul va putea fi luat în calcul de universitățile românești care urmăresc să își adapteze programele educaționale la necesitățile studenților. În ceea ce privește piața muncii din România, rezultatele sondajului vor fi un bun reper pentru angajatorii care doresc să atragă tineri cu experiență internațională de studii și care vor să își calibreze strategiile de recrutare ținând cont de așteptările acestora.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 24 Martie 2014
Stire din Cultură-Educație : Un nou curs pentru profesori
Duminică, 23 Martie 2014
Stire din Cultură-Educație : Procesiune religioasă la Năvodari
Pagina a fost generata in 0.6144 secunde