Manifestare unică în lume, la Constanța: Atlantykron, din nou pe insula de la Capidava

972
1

Articole de la același autor

Personalități de marcă din știință, cultură, artă sau sport din România, Italia și SUA, împreună cu aproape 500 de tineri din toate zonele țării și din Republica Moldova, au poposit timp de 10 zile pe insula magică de la Capidava, unde până duminică, 9 august, se desfășoară Academia de Vară pentru Tineret, Știință, Viitorologie și Science Fiction ATLANTYKRON - ediția aniversară 26. 


Organizatorii actualei ediții a Academiei Atlantykron sunt Centrul Pentru Studii Complexe, Fundația World Genesis din SUA în colaborare cu Societatea CYGNUS din Suceava, Asociația pentru INOVAȚIE București, în parteneriat cu Institutul de Științe Spațiale și Centrul pentru Dezvoltarea Performanței Umane.


Manifestare unică în România și chiar în lume, după cum o cataloga pe blogul său Traian Bădulescu, fondatorul ei, Atlantykron a primit, pentru cei 25 de ani de activitate aniversați în 2014, câteva distincții bine meritate, precum nomina-lizarea acordată la Gala revistei Foreign Policy la secțiunea cercetare alături de Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară "Horia Hulubei", toți laureații premiilor Ad Astra 2014 și o serie de cercetători români remarcabili din țară și străinătate și nominalizarea acordată de Radio România Cultural la secțiunea "Educație și învățământ". 


Academia de vară Atlantykron s-a desfășurat și ediția aceasta pe secțiunile care au consacrat-o: Știință, Cultură, Artă și Sport. "Pentru zece zile pe an, pe un ostrov sălbatic în mijlocul Dunării, de mărimea unui stadion de fotbal, care devine prietenos doar în această perioadă, aducem tehnologii de înaltă performanță, lectori de marcă, invităm virtual, prin teleconferințe, specialiști din întreaga lume să ne împărtășească din experiența lor.


Activitățile din timpul Academiei Atlantykron acoperă un palier larg, pornind de la știință și cultură până la artă și sport. Aici au loc peste 30 de activități inte-resante, 24 de ore din 24. 


Mă simt onorat de faptul că primii 25 de ani de activitate în slujba cunoașterii de pe Atlantykron au fost recompensați în acest an prin primirea unor distincții, din partea Radio România Cultural și din partea revistei Foreign Policy. De-a lungul timpului, pe această insulă au trecut mii și mii de tineri și invitați, care au învățat reciproc, unii de la alții. Fără falsă modes-tie, acest eveniment, chiar fenomen, aș putea spune, a influențat viețile multor oameni. 


Adolescenții au șansa de a se schimba și de a se orienta în viață, în carieră, iar invitații și lectorii găsesc multe idei interesante în urma brainstorming-urilor organizate în mijlocul naturii. Atlantykron este un sistem deja creat și nu mi-e teamă să spun că va avea mereu viitor, deoarece se va autoalimenta, se va autodepăși. Modelul pe care l-am aplicat la acest eveniment a plăcut multora și a fost preluat inclusiv în alte țări", subliniază Sorin Repanovici, coordonatorul general al Academiei Atlantykron.


Comentează știrea

Nico
8 august 2015
Oportunitate de castig!

Oportunitate incredibila de castig! Grabeste-te sa prinzi aceasta oferta cu totul revolutionara! Acum ai sansa de a aplica un sistem care iti aduce repede bani, chiar din prima luna, fara stres, fara sa recrutezi oameni, fara sa construiesti retele! Doar castigi simplu bani! Cere acum detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4206 secunde