Marii actori ai teatrului românesc revin pe scena Casei de Cultură din Constanța

463

Articole de la același autor

Ultimele două săptămâni ale lui Brumar aduc pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța legende ale teatrului românesc, pe care cu greu le poți ierarhiza, doar într-o ordine a intrării în… rol. Sunt nume de care se leagă arta românească în vârful ei de glorie. 


Primul care va reveni la Constanța, deja nici el nu mai știe pentru a câta oară, este maestrul Florin Piersic, care, alături de Medeea Marinescu, va juca în "Străini în noapte" chiar mâine, de la ora 19. Piesa, în regia altui mare om de teatru - Radu Beligan, este fascinantă nu numai pentru că numele Florin Piersic apare pe afiș, ci pentru că este o capo-doperă, o piesă de teatru în care aștepți cu sufletul la gură să vezi ce urmează, ce vor zice și cum va decurge acțiunea. Prețul biletului este de 60 lei. 


Miercuri, 18 noiembrie, de la ora 19, constănțenii sunt poftiți la un regal muzical-teatral de excepție cu Adriana Trandafir în rolul Mariei Tănase din spectacolul "Pasărea Măiastră". Teatrul de pe Lipscani ne invită la acest spectacol memorabil, care a făcut istorie, încă de la premiera sa din 1988, de la Teatrul Odeon. Prețul biletului este de 40 lei. 


Vineri, 20 noiembrie, de la ora 19,30, notați în agendele dvs. o premieră cu Doru Octavian Dumitru. "Mușcat de râs" este o producție modernă, un show de comedie care prezintă publicului din anul 2015 frământările omului cu sine și relația cu cel de lângă el. "Mușcat de râs" este un spectacol curat, cu umor elegant și consistent, la care constănțenii au acces achitând biletul de 50 lei. 


Luni, 23 noiembrie, de la ora 19, cele două legende ale teatrului românesc, aflate din nou în turneu național cu spectacolul "Caramitru-Mălaele, câte-n lună și în stele", poposesc la Constanța cu un seducător duel de poezie, fabule, vorbe de duh, povestiri și amintiri. Prețul biletului este de 70 lei. 


Miercuri, 25 noiembrie, de la ora 19, Cristian Gog le propune pasionaților genului un spectacol de mentalism intitulat "Imposibilități".


Prețul biletelor este de 50, 70 și 90 lei. 


Agenda de spectacole a lui Brumar se încheie cu o comedie de lux, în regia lui Bogdan Caragea - "Prah" de Spiro Gyorgy, în traducerea și adaptarea semnate de Zeno Fodor. Așadar, Bogdan Caragea și Mirela Pană se "mută" pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța vineri, 27 noiembrie, de la ora 19. 


"Prah" sau "6 din 49", este o co-medie socială "de lux" care, în dinamismul și uitarea lumii de astăzi, aduce afront normalului, marginalizându-l până la "limite". Conform descrierii oferite, vom asista la două partituri actoricești de forță rafinată, crude și adevărate, ce aduc sufletele artiștilor în sufrageria spectatorului. Mirela Pană și Bogdan Caragea, doi actori, însumând 70 de ani de teatru neîntrerupt în cochetăria lor cu publicul și toate genurile artistice. Pe scurt, povestea: un cuplu fără spațiu și timp, marcat de câștigul unei mari sume la LOTO, câștig ce provoacă adevărate traume sociale, sentimentale, existențiale, induse până la adevărul "crud" al societății. O întâlnire cu bunul gust, un moment de bună dispoziție cu lacrima în colțul ochiului și sufletul "pe tavă". Prețul biletelor este de 30 și 35 lei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Noiembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Razna prin povești",  la Teatrul de Stat
Miercuri, 11 Noiembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : "I’ve got the Power", la Harlequin
Pagina a fost generata in 0.5418 secunde