Medalie de argint pentru Liceul Teoretic „Ovidius”, la Concursul Internațional de Astronomie și Astrofizică

659
Medalie de argint pentru Liceul Teoretic „Ovidius”, la Concursul Internațional de Astronomie și  Astrofizică - liceulovidius-1627363775.jpg
În perioada mai – iulie 2021 s-a desfășurat Concursul Internațional de Astronomie și  Astrofizică. Competiția a avut 3 etape: etapa de calificare, constând în rezolvare de probleme și aplicații teoretice, etapa de rezolvare a unor teme date spre studiu și etapa finală, care s-a desfășurat sub monitorizarea organizatorilor, având ca obiect răspunsul contra timp (30 secunde/întrebare)  la 30 întrebări care vizau cunoștințe aprofundate de astronomie și astrofizică. Matheo Buzbuchi s-a calificat la primele două runde, iar la a treia a obținut 20 de puncte, plasându-se în top7% dintre toți participanții, fiindu-i acordată medalia de argint.

Începând din 26 Iulie 2021, elevul Liceului Teoretic “Ovidius”, însoțit de prof. Cristina Anghel, va participa la Olimpiada Națională de Astronomie și  Astrofizică, organizată de Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava și de Societatea Stiințifică Cygnus.

Rezultatul obținut de Matheo Buzbuchi la acest prestigios concurs confirmă pasiunea  și dedicarea elevilor și profesorilor liceului pentru domeniul astronomiei și astrofizicii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3196 secunde