Mihai Fifor: În sistemul de învățământ sunt prea multe schimbări; îmi doresc să se stabilizeze

131
Mihai Fifor: În sistemul de învățământ sunt prea multe schimbări; îmi doresc să se stabilizeze - fifor50135600-1568023577.jpg

Articole recomandate

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, a declarat luni, după deschiderea noului an școlar de la Colegiul Național "Frații Buzești" din Craiova, unde a participat în calitate de părinte, că în sistemul de învățământ românesc sunt prea multe schimbări, prea multe reforme și își dorește, și în calitate de dascăl, ca lucrurile să se stabilizeze și să se găsească formula cea mai bună pentru schimbările dinamice ale societății, scrie Agerpres.


"În sistemul de învățământ sunt prea multe schimbări, prea multe reforme și asta spun și în calitate de părinte și în calitate de dascăl și îmi doresc ca sistemul de învățământ românesc să se stabilizeze și să se găsească formula cea mai bună adaptată pentru schimbările acestea extrem de dinamice ale societății, astfel încât să avem parte de generații foarte bine pregătite și nu doar la nivelul bagajelor de cunoștințe, ci și de caractere puternice care să poată lua viața în piept. Există oameni foarte capabili la catedră și îi prețuiesc din toată inima, până la urmă în mâinile lor ne dăm copiii, sunt cei care le călăuzesc primii pași în școală. Important pentru noi ca părinți este să le fim alături în acest efort și să punem umărul astfel încât, în final, copilul să aibă numai de câștigat", a spus Mihai Fifor.


În legătură cu cazul de la Caracal, Fifor a afirmat că sunt o serie întreagă de măsuri legislative și în interiorul MAI care au început să fie puse în aplicare pentru ca astfel de nenorociri să fie evitate.


"E o tragedie ceea ce s-a întâmplat la Caracal și ne dorim ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple vreodată. Cred că este important ca toată lumea să înțeleagă, după ce șocul acesta poate va trece, că România trebuie să fie o țară sigură, că orașele noastre, comunitățile noastre trebuie să fie comunități în care să nu ne fie teamă să ne creștem copiii, comunități în care oamenii să se poată bucura nu doar de siguranță, ci și de instituții capabile să-i deservească cu adevărat pe cetățeni. Și, în acest sens, sunt o serie întreagă de măsuri care s-au luat și care se ia, și legislative, și în interiorul MAI, până la urmă este important să găsim căi de a preveni astfel de nenorociri și a putea să evităm pe viitor ca viața copiilor noștri să fie pusă în pericol", a afirmat ministrul interimar al Afacerilor Interne.


Despre prima zi de școală la care a participat alături de fetița și băiețelul său gemeni, care au început clasa pregătitoare, Fifor a spus că a trăit momentul cu foarte mari emoții, alături de copii și de ceilalți părinți.


"E un început, un început frumos, o zi care nu se uită niciodată. Este o zi foarte încărcată din punct de vedere emoțional, o zi în care și părinți, și copii, și dascăli pornesc la un nou drum, un drum pe care toți și-l doresc să fie unul al succesului, al învățării. Eu cred că cel mai important lucru pe care cei mici îl descoperă și îl învață în școală este modul în care trebuie să începi să te formezi, modul în care începi să dobândești cunoștințele necesare pentru a putea modela un caracter puternic, un spirit puternic, astfel încât, la finele anilor de școală, să fii un om cu adevărat pregătit pentru viață. Sunt emoții foarte mari, fiecare își pune întrebări, are speranțe, fiecare se gândește la tot ce poate fi mai bun și nu am niciun fel de îndoială că în această echipă foarte frumoasă părinte-elev-dascăl lucrurile pot îmbrăca o haină foarte frumoasă. La urma urmei, prima zi de școală este o zi care nu se uită niciodată, o zi care te marchează și de care cu siguranță îți aduci totdeauna aminte cu plăcere", a mai spus Fifor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3067 secunde