Ministerul Educației ascunde motivele pentru care a revocat-o pe Gabriela Bucovală de la șefia ISJ

2750
17
Ministerul Educației ascunde motivele  pentru care a revocat-o pe Gabriela Bucovală de la șefia ISJ - gabrielabucovala5-1503678254.jpg

Articole de la același autor

În cursul săptămânii viitoare vom afla numele noului inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Mandatul actualului șef, Gabriela Bucovală, încetează pe 4 septembrie, ca urmare a revocării anunțate de Ministerul Educației la sfârșitul săptămânii trecute.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, deși Gabriela Bucovală a ocupat postul în urma unui concurs susținut în anul 2015, revocarea a fost instituită ca urmare a depistării unor disfuncționalități în activitatea ISJ Constanța, fără a se preciza însă, concret, despre ce este vorba.

"După promovarea concursului pe post, inspectorii școlari generali încheie un contract de management cu ministrul educației naționale. Modelul de contract de management este prevăzut în Anexa nr. 8 a ordinului de ministru nr. 5557/2011 privind aprobarea Metodologiei de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcțiilor de inspector școlar general, inspector școlar general adjunct din inspectoratele școlare și de director al casei corpului didactic, modificată și completată. În contractul de management sunt stipulate 28 de obligații ale inspectorului școlar general. Monitorizarea respectării acestor obligații este continuă", se precizează în răspunsul solicitat Biroului de presă al MEN încă de luni, 21 august, și sosit la redacție în cursul zilei de vineri, 25 august.

"Îndeplinirea nerecorespunzătoare a unor obligații…"

Deși am întrebat punctual ce anume i se impută șefului ISJ Constanța, răspunsul face referire numai la litera legii și la contractul de management, fără să ne spună clar ce greșeli a făcut Gabriela Bucovală. "Contractul de management prevede la art. 9, punctul 1, litera c) că acesta poate înceta și: «prin revocarea din funcție de către ministrul educației și cercetării științifice pentru neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor prevăzute de lege și de prezentul contract de management, cu notificarea prealabilă scrisă cu minimum 15 zile înainte de aplicarea măsurii". În cazul punctual menționat de dvs., revocarea a fost rezultatul verificării respectării unor obligații stipulate în contractul de management al inspectorului școlar general. Motivul revocării din funcție: îndeplinirea necorespunzătoare a unor obligații prevăzute în contractul de management", se arată în scrisoarea primită de la Ministerul Educației și semnată sec: "Biroul de presă".

Din păcate, această lipsă de transparență nu numai că nu lămurește situația, dar adâncește și mai mult suspiciunile că revocarea are la bază mai mult criterii politice decât profesionale.

Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Frustrata lui mihalache
26 august 2017
Demiterea

De proasta bre !!! Aroganta ,rautatea ,tupeu ,nebunia ,abuzurile cu carul ,o presa platita de bueno ,a dus La reclamatii dovedite .Să zica Merci daca scapa de puscarie

idee
26 august 2017
functia de general la isj

profilul "generalului": un om de actiune, lipsit de mandrie prosteasca, dar mai ales care sa stie sa lucreze in echipa. ori echipa ei cine a fost: codreanu? hai ce DUMNEZEU! aceste doua d-ne chiar n-au nici un DUMNEZEU, au afisat rautate si iar rautate, aroganta si iar aroganta. unde ar putea duce oare aceste valori?...EXACT AICI!!!!!!!! unde au si ajuns! si vor ajunge si altii! DUPA FAPTA SI RASPLATA!

Gabi
26 august 2017
ce motive mai vreti?

ceea ce au facut unii din inspectorat a fost suficient de graitor. altii au scapat inca nepedepsiti. vom vedea ce va urma. ganditi si intrebati profesorii din teritoriu ce atitudine grosolana profesionala au, exact ca-n codru

dascal
26 august 2017
cei 33 de inspectori

si aici trebuie umblat, nu doar la Bucovala sau Codreanu, mai sunt si printre cei 33 de inpectori, oameni-femei certate cu bunul simt. mizeria s-a extins ca o pecingina in ISJ. un antibiotic puternic ar curata "puroiul" din inspectorat. ministerul afla rar ce comportament deviant au anumite cadre, fie din isj, fie de la catedra.

Adi
26 august 2017
profesorii au ascuns

noi profesorii satui de mojiciile celor de la inspectorat am ascuns ca sunt nereguli prin inspectorat, cand ne-au vorbit urat, am ascuns, cand ne-au jignit, am plecat capul si am ascuns, cand ne-au luat la persiflat, am ascuns, cand ne-au tratat arogant, am ascuns, cand ne-au nedreptatit, am ascuns, cand aveam si noi o parere de zis si ne apostrofau ca am indraznit sa comentam, am ascuns. deci hai sa fim cinstiti, astia alearga toti dupa functii fara sa mearga la concurs macar, sau mai rau merg la concursuri cumparate deja si cine mai stie ce mai ascunde inspectoratul. aici mai aflam si noi cate ceva cu presa. fiecare merita ceea ce primeste de fapt.

DNA
26 august 2017
Ipocrizie

Domnia si prostia .... se plătește.

sandel
26 august 2017
lipsa de modestie

si prostia dar si lipsa de modestie se plateste. asa ceva n-am mai pomenit! sa te vezi in functie sau sa nu te vezi, dar sa fii atat de josnic incat sa tai si sa spanzuri doar ca ai tu pixul in mana. pai nu-ti vine si tie randul, mai tata?! ai ajuns sa faci demonstratii doar pentru ca tu ai functie si sa nu-ti vezi lungul nasului? ai si tu niste respinsabilitati neindeplinite nu doar aia la care tu de dai sef mare, va vine randul la toti, asa mai pe rand cum ziceam. hai sa privim cum e cu responsabilitatile astea de zice ministerul ca nu-s executate. si doar functia si-o pierde, atat? basca ar mai trebui ceva dat inapoi si niste scuze ca s-o putem ierta si niste fapte ca doar vorbe asa de dat din gura suntem satui tata. cei ce gresesc in invatamant ar trebui tinuti ceva timp pe tusa, ca la inchisoare, te retragi un timp, mai meditezi ce rautatu ai facut si cat de mult si apoi dupa ce te reabilitezi, mai intri in sistem sau nu mai intri deloc, stai pe acasa si conduci ce ai, o trotineta, o bicicleta, un papitoi, Dumnezeu a dat, Dumnezeu a luat!

Cristi
26 august 2017
???

Ministerul este condus de catre un imberb tembel pesedist , care a fost multi ani , ordinara coada de topor politica , folosita pentru subordonarea sindicatelor din invatamant . Daca a hotarat mazilirea urgenta unor inspectori generali , care au ocupat prin concurs functiile , inseamna ca a fost comanda politica . Iar daca s-a facut cum s-a facut , este clar ca exista ingrijorare mare , chiar paranoia , la nivelul mafiei din PSD-ALDE , ca se pierde controlul asupra invatamantului preuniversitar . De fapt , ministrii precedenti , profesionisti suta la suta , au respectat si legea si bunul simt , cand au organizat concursurile , in schimb , ratatul asta de Pop , seamana mai mult cu ministrul Daea , un alt corifeu pesedist , mai putin dus la scoala , mai putin alfabetizat si mai putin dus la biserica . De acum inainte , in mod sigur , obligatoriu , secatura va invata si drumurile catre DNA si drumurile catre Tribunal , Curte de Apel si ICCJ ... Zoia Bucovala va regreta enorm , daca nu se va duce in instanta , pentru ca va face un rau imens invatamatului , pe termen lung . Poate demonstra lejer netemeinicia si nelegalitatea demiterii , ba mai mult , poate demonstra abuzul in serviciu al celor din minister ! Zoia fi barbata ! O spun pe bune ... Iar pentru cei care s-au ingramadit sa doreasca sa-i ia locul inspectorului sef legiuit , nu pot decat sa spun ca vor avea multe deziluzii in perioada urmatoare . Niste hiene si niste faliti , care doar cu partidul si cu gasca , au facut carare in invatamant ! Rusine !

Nicu
26 august 2017
Pentru Cristi

Bai, Cristi!!! Bati campii cu gratie! Care au fost ministri profesionisti??? Toti au fost politicieni care au executat. De aceea si haosul din invatamant! Cat despre Zoie... sa fie barbata si sa plece! Dupa atatea abuzuri, asta merita.

kiratza
26 august 2017
o trista incompetenta

daca are un minim bun simt, dupa toate adevarurile spuse, sa NU MAI IASA DIN CASA!

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 1.4205 secunde