Mirciștii s-au întors cu medalii din Africa

1128
În Republica Sud Africană, a avut loc, săptămâna trecută, Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori (biologie, chimie, fizică, reunite), la care România a fost reprezentată de șase elevi, dintre care trei din Constanța, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân".
Dovadă a valorii copiilor constănțeni, dar și a mentorilor lor, toți trei au obținut premii importante. Ioan Ignat a primit medalia de argint, iar Daniel Aleca și Ștefania Moroșanu, medalia de bronz. Și ceilalți trei componenți ai lotului României au obținut rezultate similare: o medalie de argint și două de bronz.
Este un eveniment rar întâlnit ca lotul național al unei țări să aibă mai mulți elevi din aceeași școală. Activitatea celor trei a fost coordonată astfel: la biologie, elevii au fost îndrumați de profesoara Liliana Timofte, la chimie, de profesoara Monica Dumitru, iar la fizică, elevii Daniel Aleca și Ioan Ignat au fost îndrumați de profesorii Claudia și Florin Dobrin, iar eleva Ștefania Moroșanu a fost pregătită de profesoara Sanda Oprea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Ce vedete vin la Balul Bobocilor?
Pagina a fost generata in 0.4283 secunde