Moaștele Sfântului Dionisie Areopagitul, la catedrala din Constanța

185
Moaștele Sfântului Dionisie Areopagitul, la catedrala din Constanța - dionisieareopagitul-1380726119.jpg

Articole de la același autor

Aseară au fost aduse la Catedrala "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" moaștele Sfântului Dionisie Areopagitul, de către o delegație condusă de către IPS Mitropolit Iacob de Mitilini (Grecia).

Astăzi, la ora 7.30, IPS Teo-dosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie cu prilejul deschiderii anului universitar teologic și a cinstirii Sfântului Dionisie Areopagitul (3 octombrie).

Sfintele moaște vor rămâne spre închinare până luni, 7 octombrie.

Sfântul Dionisie Areopagitul s-a născut într-o veche familie aristocrată din Atena și a fost convertit la creștinism de către Sf. Ap. Pavel, în urma predicii ținută în Areopag. Hirotonit episcop al Atenei de către același apostol, Sfântul Dionisie a redactat multe cărți teologice importante.

În vremea împăratului Domițian, sfântul, în vârstă de 90 de ani, a primit cununa muceniciei prin tăierea capului. Prin puterea lui Dumnezeu, trupul sfântului s-a ridicat și, cu capul în mâini, a mers până a întâlnit o femeie, Catulia, căreia, dându-și capul, a căzut pe pământ. Văzând minunea, mulți păgâni s-au convertit.

Trupul a fost îngropat de către creștini în locul respectiv, acolo fiind construită și o biserică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Sfințirea bisericii din Negru Vodă, astăzi
Pagina a fost generata in 0.3778 secunde