Cu prilejul sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei,

Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, la Catedrala Arhiepiscopală

532
Părticele din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul vor sosi la Constanța pe 28 noiembrie, ora 7 cu prilejul prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, Cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României.
Sfintele moaște vor fi aduse de la Iași de o delegație clericală și întâmpinate la Catedrala Arhiepiscopală. Aici, credincioșii îl vor putea cinsti pe Sfântul Ierarh Nectarie prin slujbele care se vor oficia la Catedrală de sâmbătă până duminică seara, când sfintele moaște vor pleca în procesiune spre Peștera Sfântului Apostol Andrei, alături de alte sfinte odoare. La Peștera Sfântului Apostol Andrei, sfintele moaște vor putea fi cinstite de credincioși până marți, 1 decembrie.
Sfântul Ierarh Nectarie (1846-1920) a fost Mitropolit al Pentapolei (Libia), director al Seminarului Rizareios și întemeietor al mănăstirii "Sfânta Treime" din Insula Eghina. El a fost canonizat în anul 1961, fiind unul din cei mai populari sfinți în Grecia de azi. Ceea ce îi atrage pe oameni la Eghina, unde se află ctitoria și mormântul său, e puterea făcătoare de minuni ce izvorăște din sfintele sale moaște. De altfel, Sfântul Nectarie e cunoscut ca un sfânt taumaturg, vindecător al cancerului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5818 secunde