"Motanul Încălțat", la Teatrul "Căluțul de Mare"

260

Articole de la același autor

Duminică, 25 iunie, de la ora 10.30, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” din Constanța, spectatorii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani sunt așteptați la spectacolul „Motanul Încălțat”, după Charles Perrault, în scenariul, regia artistică și animația aparținând lui Cristian Pepino.

Actorii Daniel Minciună, Tiberiu Roșu, Clara Ghiuvelechian, Claudia Brădescu, Ion Ciolan, Andrei Stroescu vor da viață personajelor clasicei povești. Scenografia: Cristina Pepino. Muzica: Dan Bălan. Coregrafia: Maria Aprozianu. Consultant pentru mânuirea păpușilor: Aneta Forna Christu.

„Unde-i motanul? A dispărut motanul!!!” – așa începe spectacolul. Toată lumea îl caută pentru că, fără el, nu se poate spune povestea. „Iată-l!!!” a apărut prețiosul nostru motan cu un miorlăit deosebit de ștrengar. Și pe deasupra mai și vorbește. Este deci fermecat, dar și isteț, şi dornic să-i ajute pe cei nevoiași. Îl va ajuta şi pe el feciorul cel mic al unei familii nevoiașe să devină „Prinţul de Carabas”, moștenitor al unor imense meleaguri ce au aparținut unui fioros și asupritor căpcăun. Asistăm la o sumedenie de situații comice (întâlnirea cu regele şi frumoasa prințesă, cu viticultorii și cu slujitorii hapsânului căpcăun) puse la cale de istețul motan, care aduc o maximă dispoziție şi încântare tuturor copiilor spectatori de-a lungul întregii vizionări. Finalul în care însuși uriașul și fiorosul căpcăun este păcălit de motan să se transforme în leu și apoi în șoricel (pe care motanul nostru îl înghite cu poftă) stârnește ropote de aplauze și strigăte de bucurie. Interpretarea personajelor este excelentă, iar dorința spectatorilor de a reveni este evidentă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3797 secunde