Moțiunea simplă pe Educație a fost respinsă

1755
Moțiunea simplă pe Educație a fost respinsă - 4ff7b343f4e2cee53c205c7e0e005bd9.jpg

Articole de la același autor

Senatorii au participat, ieri, la întâlnirea cu ministrul Educației, Tineretului și Sportului, Daniel Funeriu, pentru a dezbate moțiunea simplă pe Educație inițiată de PNL, intitulată "Educația - de la supraviețuire la colaps". Moțiunea a fost respinsă cu 51 de voturi "pentru" și 65 de voturi "împotrivă".
Moțiunea, semnată de 41 de senatori PNL, dar și de reprezentanți ai PSD, depusă în urmă cu o săptămână la Senat, se dorește a fi un "apel la trezirea conștiinței întregii clase politice", semnalând necesitatea elaborării unei noi Legi a educației și cerând, în același timp, demisia ministrului Daniel Funeriu.
"Nu s-a schimbat și nu ați schimbat nimic în învățământ: promovați aceeași atitudine de dispreț și aroganță față de corpul didactic, față de elevi, studenți, față de părinți!" – se arată în moțiunea PNL. Funeriu a respins acuzațiile semnatarilor moțiunii, acuzându-i că răspândesc zvonuri false și precizând că nu va da vina pe greșelile predecesorilor săi: "Nu voi face nici astăzi un gest de lașitate care, de multe ori, a fost practicat în politica românească - să dăm etern vina pe greaua moștenire. Ar fi comod să fac acest lucru și să resping acuzațiile celor care au condus destinele educației mulți ani și care astăzi îmi reproșează că după trei luni de mandat nu am făcut ceea ce ei ar fi trebuit să facă timp de aproape 20 de ani", a spus Funeriu.
De asemenea, ministrul a criticat acuzațiile din moțiune, despre care consideră că sunt bazate pe argumente eronat prezentate. În acest sens, referitor la bugetul Educației, Funeriu l-a ironizat pe fostul ministru al Finanțelor, Varujan Vosganian, spunând că el a fost, probabil, autorul pasajelor despre buget din textul moțiunii, fragmente care nu corespund cu realitatea și acre abundă în aproximări: "Sunt convins că este vorba despre un fost angajat al Ministerului Finanțelor, care este probabil liberal, și mai probabil poet, iar acest lucru se vede, numai că bugetul nu este despre poezie, este despre cifre", a declarat Funeriu.
Mai mult decât atât, ministrul consideră că textul moțiunii este "preluat, selectiv și incomplet, din diversele declarații ale unui rector care, desigur, nici el nu politizează învățământul, dar este membru în Biroul Politic al PNL".
Totodată, ministrul a precizat că numărul de cadre care urmează a fi disponibilizate va fi aflat abia la vară, făcând precizarea că acesta va fi redus, și că în unele județe nu va fi nevoie de restructurări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5945 secunde