După ce CCR a respins ca inadmisibilă sesizarea PD-L referitoare la neconstituționalitatea sa,

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc II va fi votată azi în Parlament

862
Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc II va fi votată azi în Parlament - ff25dda1634e5b39b2f536788affb4ab.jpg
Moțiunea de cenzură "11 îm-potriva României" inițiată de PNL împotriva Guvernului Boc II va fi votată astăzi în Parlament. Curtea Constituțională a României (CCR) a respins, ieri, ca inadmisibilă, sesizarea PD-L referitoare la neconstituționalitatea moțiunii de cenzură. Decizia Curții este definitivă și obligatorie.
Potrivit unui comunicat al CCR, competența Curții Constituționale este reglementată limitativ, Curtea nefiind abilitată să îndeplinească alte atribuții decât cele stabilite prin Constituție și prin legea sa de organizare și funcționare. Controlul constituționalității moțiunilor de cenzură nu intră în atribuțiile Curții Constituționale, se arată în comunicat.
Potrivit CCR, prevederile din Constituție și din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, invocate de autorii sesizării de neconstituționalitate în susținerea sesizării, nu justifică exercitarea de către Curtea Constituțională a controlului constituționalității moțiunilor de cenzură, deoarece textele menționate se referă explicit la controlul asupra  regulamentelor Parlamentului și nu asupra actelor juridice de aplicare a acestora.
Pentru aceste considerente, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituțională a respins ca inadmisibilă sesizarea.
Parlamentarii democrat-liberali afirmau, în textul sesizării referitoare la neconstituționalitatea moțiunii de cenzură a PNL, că aceasta reia aspectele moțiunii precedente asupra cărora Parlamentul s-a pronunțat deja și invocau faptul că semnatarii au depus două moțiuni de cenzură în aceeași sesiune.
În documentul remis Curții Constituționale a României, parlamentarii PD-L au invocat prevederile articolului 113, alineatul 4 al Constituției: "Dacă moțiunea de cenzură a fost respinsă, deputații și senatorii care au semnat-o nu mai pot iniția, în aceeași sesiune, o nouă moțiune de cenzură, cu excepția cazului în care Guvernul își angajează răspunderea potrivit articolului 114".
În condițiile în care Curtea Constituțională și-a declinat competența, moțiunea va fi dezbătută și votată astăzi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4031 secunde