PD-L înlocuiește inclusiv directorii pe care PSD i-a găsit pe funcțiile de conducere ale deconcentratelor care i-au revenit

3384
PD-L înlocuiește inclusiv directorii pe care PSD i-a găsit pe funcțiile de conducere ale deconcentratelor care i-au revenit - d64d8db365e7a0f663896871ecf242ce.jpg
Democrat-liberalii de la malul mării nu împărtășesc părerea președintelui PSD Constanța, primarul Radu Mazăre, în opinia căruia directorii deconcentratelor constănțene care erau pe funcțiile de conducere înainte de venirea PSD la guvernare nu trebuie se demisioneze. În acest sens, liderul Organizației Județene a PD-L Constanța, Mircea Banias, a precizat că "e problema PSD-ului ce și cum decide" și că, indiferent de ce s-a hotărât la nivelul județului Constanța, decizia Guvernu-lui de a demite toți directorii veniți la conducerile instituțiilor cu susținerea PSD rămâne în vigoare. "E problema lor ce fac, puteau să îi schimbe pe cei pe care i-au găsit în funcții. Nu mi se pare corect, dacă tot s-a decis să numim directori pe criterii politice", a precizat Banias.
Senatorul pedelist a făcut comentarii și pe marginea numelor de directori care, potrivit lui Radu Mazăre, nu ar trebui să demisioneze dacă se aflau deja în funcțiile de conducere atunci când s-a luat decizia formării coaliției de guvernământ. Iar aici Mircea Banias a făcut referire la Camelia Ciobotaru, directorul Autorității de Sănătate Publică Constanța, care deși a dat în judecată ministerul pentru demiterea sa abuzivă, tot de PSD a fost susținută la repunerea în funcție.
În ceea ce privește, însă, Casa de Asigurări de Sănătate, al cărei director este Liviu Mocanu, Banias a declarat că PD-L are o propunere pentru conducerea instituției, anume Daniel Learciu. "E foarte ușor să ieși să spui că unii directori vor demisiona în contextul în care ei vor fi oricum demiși de Guvern în urma ieșirii PSD de la guvernare. E o strategie, o stratagemă de-a primarului", a subliniat el.

Excepțiile care infirmă regula
Chiar și așa, însă, există directori ai deconcentratelor constănțene care infirmă regula numirilor și demiterilor pe criterii politice. Astfel, dintre actualii deținători ai fotoliilor de conducere, va rămâne pe funcție Elena Frâncu, șefa Direcției pentru Sport a Județului Constanța și asta pentru că, deși PD-L avea o altă variantă, o va susține pe ea deoarece, susține Mircea Banias, "este o profesionistă, este veche în instituție și nu e o persoană din politică".
Bogdan Huțucă, directorul Direcției Generale a Finanțelor Publice Constanța, ar putea avea, și el, aceeași soartă. Conform mențiunilor lui Banias, partidul îl propusese pentru această funcție pe Mitică Dumitru, dar decizia finală va veni de la centru. "Vom lua o decizie împreună cu președintele ANAF. Repet, PD-L Constanța vine cu propuneri, dar de decis va decide fiecare minister de resort în parte. Iar dacă există argumente în favoarea păstrării anumitor directori, vom proceda în consecință", a mai arătat liderul PD-L Constanța.
Nu în ultimul rând, se pare că PD-L îl susține în continuare pentru conducerea instituției și pe Alexandru Mezei, șeful Căpităniei Zonale Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7636 secunde