Directorii deconcentratelor constănțene care erau în funcții înainte de venirea PSD la guvernare nu vor demisiona

1736
Directorii deconcentratelor constănțene care erau în funcții înainte de venirea PSD la guvernare nu vor demisiona - fa36ce3924dac70defd1e81ffebfc71c.jpg
Președintele PSD Constanța, Radu Mazăre, a anunțat, ieri, în contextul unei conferințe de presă, că directorii coordonatori ai deconcentratelor constănțene care erau pe funcții înainte de venirea PSD la guvernare nu vor demisiona. "Dacă vor dori să-i demită pedeliștii, treaba lor", a precizat primarul social-democrat al Constanței. Ceilalți pesediști constănțeni, însă, se retrag prin demisie din funcțiile ocupate până acum. Lucru care, potrivit explicațiilor lui Mazăre, se va întâmpla, cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi. Decizia a fost luată ieri după amiază, în cadrul unei ședințe de partid la care au participat "toți directorii din deconcentrate" care au venit pe funcții odată cu semnarea coaliției de guvernare dintre PSD și PD-L. Cu această ocazie, președintele pesediștilor tomitani și-a reiterat "crezul", anume că, "la Constanța, echipa lui Mazăre părăsește funcțiile pentru că nu ține de ciolan".
În această ordine de idei, Mazăre a dat citire numelor directorilor de instituții deconcentrate care se aflau deja în posturile de conducere la momentul venirii PSD la guvernare. Este vorba, concret, de directorul Direcției Generale a Finanțelor Publice Constanța, Bogdan Huțucă, de șeful Casei de Asigurări de Sănătate, Liviu Mocanu, de directorul Autorității de Sănătate Publică, Camelia Ciobotaru, de cel al Căpităniei Zonale Constanța, Alexandru Mezei și de șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța, colonel Traian Oprea. Mazăre a menționat, de asemenea, conducerile Oficiului de Autorizare și Control în Turism, dar și șefia Direcției pentru Sport a Județului Con-stanța, aici fiind vorba despre Elena Frâncu. În ceea ce-i privește pe directorii adjuncți numiți în funcții la momentul venirii social-democraților la guvernare, conform afirmațiilor lui Mazăre, și aceștia vor demisiona.

"Instruirea" parlamentarilor PSD de Constanța pentru a nu vota moțiunea împotriva Guvernului Boc II nu e exclusă
Tot în cadrul conferinței de ieri, Mazăre a ținut să precizeze că nu agreează ideea susținerii unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Boc II și asta pentru că, susține el, acest gest ar arunca țara în criză. "Nu cred că e bine să fie provocată o criză majoră", susține liderul PSD Constanța.
Cu toate acestea, liderul național al partidului, Mircea Geoană, a anunțat ieri că formațiunea politică pe care o conduce a decis să susțină o moțiune de cenzură care să ducă la căderea Guvernului. În re-plică, președintele PSD Constanța a specificat că "pentru a dărâma un Guvern nu hotărăște președintele partidului". "Eu nu am fost informat. Dacă s-a luat o decizie fără să fiu informat, poate-i instruiesc (n.r. - pe parlamentarii PSD de Constanța) să nu voteze", a mai spus Mazăre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8706 secunde