Muzeul de Istorie marchează Zilele Europene ale Arheologiei

319
Muzeul de Istorie marchează Zilele Europene ale Arheologiei - arheologie-1623866108.jpg

Articole de la același autor

Timp de două zile, în perioada 18-20 iunie, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) organizează o serie de evenimente dedicate celebrării Zilelor Europene ale Arheologiei. Astfel, ziua de vineri, 18 iunie, este dedicată expoziției online „Jucării din anticul Tomis”, acțiune ce va putea fi urmărită pe platformele de socializare și pe pagina oficială MINAC. Cu această ocazie, vor putea fi admirate și studiate cele mai interesante piese de patrimoniu, de acest tip, descoperite în ultimul secol pe siturile arheologice ale Dobrogei.

Sâmbătă, 19 iunie, la sediul MINAC din Piața Ovidiu nr. 12, Constanța, sunt programate în intervalul orar 10.00 - 16.00, ateliere de desen, de pictură și de modelaj, elevii urmând să aibă ca modele obiecte de patrimoniu din expoziția de bază. De asemenea, aceștia vor vizita expoziția permanentă a muzeului, sub îndrumarea personalului muzeal, al voluntarilor și al studenților Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” Constanța. În ultima zi, duminică, 20 iunie, atelierele de creație se vor desfășura la Complexul Muzeal „Tropaeum Traiani” din localitatea Adamclisi. În afara atelierelor de desen, pictură și modelaj, în această locație se vor organiza încă două ateliere demonstrative, de prelucrare a osului și de prelucrare a metalului.

Atât sâmbătă, cât și duminică, la evenimentele organizate de către MINAC vor participa și colaboratorii instituției, asociațiile culturale „Tomis” și „Historia Renascita”. Membrii acestora vor prezenta elevilor veșmintele, armele, armurile și uneltele folosite în urmă cu aproape două milenii de către daci și romani. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2779 secunde