Neașteptată ofertă pentru mediul rural: vine teatrul contemporan în căminele culturale

486
1
Neașteptată ofertă pentru mediul rural: vine teatrul contemporan în căminele culturale - fondneasteptataoferta-1487693486.jpg

Articole de la același autor

Poate părea extrem de surprinzător să mai aduci spectacole de teatru contemporan pe scenele căminelor culturale, multe dintre ele consacrate deja pentru nunți, botezuri și alte evenimente departe de actul cultural autentic.


Au existat tot felul de inițiative și idei care au rămas la stadiul de intenție, constănțenii din mediul rural petrecându-și zilele după un tipar ce pare să nu le mai ofere surprize.


Și totuși, cu o finanțare de 83.000 lei din partea Administrației Fondului Cultural Național, proiectul "Caravana teatrului în județul Constanța", propus pentru aria tematică "Artele spectacolului - Teatru", se află deja în perioada de implementare, după cum ne informează chiar managerul de proiect Georgiana Rusu. 


Proiectul presupune producția unui spectacol de teatru și prezentarea acestuia, în fiecare zi de luni, marți și miercuri din luna aprilie 2017, în casele de cultură și căminele culturale din 12 localități din județul Constanța, respectiv: 23 August, Agigea, Cernavodă, Corbu, Hârșova, Mangalia, Medgidia, Peștera, Negru Vodă, Techirghiol, Tuzla, Valu lui Traian. Accesul publicului va fi gratuit la toate reprezentațiile.


Spectacolul de teatru, realizat cu scenariul și în regia lui Daniel Chirilă, va purta numele "Țara care n-a..." și va fi pus în scenă de actorii Companiei de Teatru Lui’s Arts. 


Scenariul prezintă povestea a patru frați care primesc drept moștenire din partea tatălui o țară, pe care pot să și-o împartă după bunul plac, aspect care dă naștere unor conflicte majore. Piesa vorbește despre istoria și conflictele cultural - ideologice din România secolului XXI sub aspecte comice, fiind o radiografie a evoluției societății românești. 


Compania de Teatru Lui’s Arts din Constanța promovează teatrul contemporan atât în țară, cât și în străinătate, susține formele alternative și experimentale de teatru și artă contemporană, compania fiind preocupată de exploatarea spațiilor teatrale neconvenționale. Mihai Sorin Vasilescu, Luiza Martinescu, Nicodim Ungureanu, Lana Moscaliuc, Liviu Manolache, Remus Archip, Dan Minciună, Adrian Dumitrescu sunt câțiva dintre actorii renumiți, angajați ai Teatrului de Stat Constanța, dar care activează și în cadrul Companiei Lui’s Arts, câștigători ai multor premii naționale și internaționale, care vor fi implicați în proiectul "Caravana teatrului în județul Constanța".


În acest moment al implementării proiectului a fost stabilită distribuția, s-au organizat primele repetiții, se stabilesc ultimele detalii privind scenariul și coloana sonoră, se lucrează la decoruri și costume. 


Primul spectacol va avea loc pe data de 3 aprilie, în localitatea 23 August, ultimul spectacol fiind programat pe data de 26 aprilie, în localitatea Negru Vodă. 


Comentează știrea

un cunoscător
22 februarie 2017
vai de noi

Domnul Daniel Chirilă este un tânăr actor. De unde până unde scenarist și regizor! Cineva își bate joc de noi cu ușurință!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6406 secunde