Actorul va fi înmormântat în orașul natal

Nicu Constantin și-a cumpărat cavou în cimitirul din Eforie Sud în urmă cu 18 ani

2801
Nicu Constantin și-a cumpărat cavou în cimitirul din Eforie Sud în urmă cu 18 ani - 8984d0645b79e241203e9ec9f0a62ca4.jpg
Regretatul actor Nicu Constantin va fi înmormântat, sâmbătă, în localitatea natală Eforie Sud, după ce trupul său neînsuflețit va fi depus, în cursul zilei de astăzi, la Biserica Icoanei din București unde prietenii și admiratorii îi pot aduce un ultim omagiu. Așa a lăsat cu limbă de moarte artistul, iar familia îi va îndeplini ultima dorință, chiar dacă mai multe cunoștințe au spus că ar fi mai bine să fie înmor-mântat într-un cimitir din București.
"El aici s-a născut, aici a copilărit și aici a vrut să fie înmormântat. Și-a cumpărat și cavou în 1991 și s-a trecut pe cruce și el și Măndița, soția lui", a spus Titi Constantin, unul dintre frații marelui actor.
Mama lui Nicu Constantin a fost grecoaică, iar tatăl albanez și au venit în Eforie la îndemnul lui Ioan Movilă. Aici s-au născut cei șapte copii, patru băieți și două fete. Nicu Constantin este al 6-lea copil din familie și s-a născut în Eforie Sud, în anul 1938. Cei trei frați care mai trăiesc, Gică, Titi și Lică, locuiesc în Eforie Sud. Tot aici, Nicu Constantin are o casă unde venea în fiecare vară. "Venea și stătea la Eforie Sud câte două luni în fiecare vară. La fel și Răzvan, fiul lui Nicu. Era foarte frumos, serile stăteam toți frații și cumnații în curte și depănam amintiri" povestește Gică Constantin, cel mai mare dintre frați. "Astă vară nu a mai venit pentru că era internat în spital. Fuma foarte mult și cred că asta l-a distrus", adaugă și fratele Lică.
Și locuitorii din Eforie au numai lucruri bune de spus la adresa lui Nicu Constantin. "Datorită lui a fost amplasată statuia lui Ioan Movilă în parcul localității. El a insistat la autorități și, până la urmă, în 2001, Nicu Constantin a fost făcut cetățean de onoare al orașului și a fost amplasată și statuia lui Movilă, care timp de 40 de ani a stat aruncată aiurea" spune un locuitor.

Două căsătorii și un singur fiu
Puțini știu că Nicu Constantin se află la a doua căsătorie. În urmă cu peste 40 de ani, el a fost căsătorit cu o distinsă avocată pe nume Florența, fiica unui preot. Din mariajul celor doi, acum 41 de ani, s-a născut Răzvan, unicul fiu al lui Nicu Constantin. Fosta soție nu s-a recăsătorit niciodată, dedicându-și întreaga viață carierei profesionale și fiului ei.
În schimb, Nicu Constantin s-a recăsătorit cu Măndița, una dintre cele mai cunoscute voci ale Teatrului de Operetă, aflată și ea la a doua căsătorie. Deși cei doi sunt împreună de peste 25 de ani, ei nu au avut niciun copil împreună. Poate tocmai de aceea, legătura dintre tată și fiu a fost foarte strânsă, de multe ori, Nicu Constantin întâlnindu-se cu fiul său, Răzvan, care este regizor, la casa de la Eforie Sud.

O viață închinată scenei
Nicu Constantin a decedat, marți, la vârsta de 71 de ani, în urma unui stop cardiorespirator, el fiind inter-nat timp de peste patru luni la Spitalul Clinic Militar de Urgență din Capitală, pentru suferințe pulmonare severe.
Actorul a urmat cursurile Școlii de Marină din Constanța și ale Școlii de Arte din București. A fost vedetă a Teatrului "Constantin Tănase" din București, între 1960 și 2000, unde a susținut peste 9.000 de reprezentații. Totodată, Nicu Constantin a scris texte pentru Teatrul "Constantin Tănase", instituție la care a fost și membru în consiliul de conducere.
Între 1979 și 1982, Nicu Constantin a fost actor al Teatrului Național de Operetă. El a jucat și în aproximativ 28 de filme, printre care "Împușcături pe portativ" (1966), "Vin cicliștii" (1968), "Alo, aterizează străbunica" (1981) și "Minis-terul comediei" (1999). Filmografia lui Nicu Constantin mai cuprinde "The Prophecy: Forsaken" (2005), "Harababura" (1990), "Borvizomanii" (1988), "Mușchetarii în vacanță" (1984), "Secretul lui Bachus" (1983), "Întoarcere la dragostea dintâi" (1981), "Grăbește-te încet" (1981), "Am o idee!" (1981), "Ora zero" (1979), "Totul pentru fotbal (1978), "Septembrie" (1977). Este celebru pentru rolurile de comedie interpretate alături de Alexandru Arșinel, Dem Rădulescu, Ileana Stana Ionescu și Mircea Albulescu.
Nicu Constantin a participat la peste 600 de emisiuni radio și peste 300 de emisiuni de televiziune. A scris și scenarii pentru radio și televiziune și a colaborat cu mai multe publicații. De asemenea, și-a povestit experiența de viață în cartea autobiografică "Ochelarii miraculoși" (2000).
A fost distins cu Ordinul Cultural clasa I, medalii și decorații pentru activitatea sa artistică, titlul de Societar la Teatrul Național de Operetă și titlul de "Cetățean de Onoare" al orașului Eforie, în anul 2001. Nicu Constantin a primit premiul special pentru teatru de revistă la Gala UNITER din 2005, dar și premiul UNITER pentru întreaga activitate, în 2006.

Alexandru Arșinel: "A fost un actor atins de Dumnezeu cu talent"
Directorul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", Alexandru Arșinel, a declarat că moartea lui Nicu Constantin înseamnă pierderea unui mare actor de revistă, el având toate datele necesare acestui gen.
"Era un actor înnăscut, un actor care nu a precupețit niciun efort pentru promovarea teatrului de revistă", a spus Alexandru Arșinel. "A fost un luptător, un actor atins de Dumnezeu cu talent, care acum moare", a adăugat Arșinel.

Stela Popescu: "A fost un actor extraordinar de talentat"
Actrița Stela Popescu, vedetă a Teatrului "Constantin Tănase" din Capitală, a declarat că Nicu Constantin avea o calitate pe care i-a admirat-o întotdeauna, aceea că nu părea niciodată un om fără carte, având o anumită eleganță. "Este îngrozitor. Știu că era de multă vreme bolnav. Știam, dar tot speram...", a spus emoționată actrița, la auzul veștii despre decesul lui Nicu Constantin. Stela Popescu l-a caracterizat pe Nicu Constantin, care i-a fost coleg la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", drept un actor extraordinar de talentat. "Îi plăcea și un pahar de vin, un pahar la vorbă", și-a mai amintit actrița. Ea a mai spus că dispariția lui Nicu Constantin este un gol foarte mare pentru scena românească.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6087 secunde