"Nisipari - un sat din stepa dobrogeană"

2118

Articole de la același autor

"Ar părea la prima vedere o lucrare ca oricare alta, dar, lecturând, cititorul va constata o mare bogăție de informații adunate aici. Aceste informații au fost posibile datorită strădaniei autorilor - soții Jenica și Bogdan Dumitrel Sava - în a le culege, neprecupețind nici un moment și într-o perioadă de aproape 5 ani adunând materialul, prelucrându-l ulterior pentru a vedea lumina tiparului". Astfel este descrisă în Prefața semnată de prof. univ. dr. Vasile Torică lucrarea "Nisipari – un sat din stepa dobrogeană", ce a văzut lumina tiparului la Editura Europolis și care a fost lansată, ieri, la Căminul cultural din satul Nisipari.
Jenica Sava este profesor la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din municipiul Medgidia și Colegiul Dobrogea din comuna Castelu, județul Constanța, iar co-autorul, Bogdan Dumitrel Sava, este preot paroh al bisericii cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae, din satul Nisipari. Despre cei doi autori aflăm că au mai publicat "Țara Vrancei – studiu geografic complex", Editura Europolis, Constanța, 2007, și "Rășinari – studiu geografic complex", Editura Ex Ponto, Constanța, 2008.
Cu o bibliografie extrem de bogată, lucrarea este structurată pe nouă capitole, primele cinci fiind dedicate studiului de geografie fizică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9135 secunde