Noaptea magică a dansului irlandez, la Constanța

418
Noaptea magică a dansului irlandez, la Constanța - lordofdance-1350330235.jpg
Urale, aplauze frenetice și multe bisuri, așa s-a manifestat publicul duminică seară, la Constanța, la spectacolul "Lord of the Dance". Sala Sporturilor a fost neîncăpătoare pentru cei peste 2.000 de constănțeni care au venit să-i vadă dansând pe irlandezii lui Michael Flatley. Cu toții au petrecut o seară magică, îmbătați de acordurile și ritmul binecunoscute, acompaniate de un spectacol de lumini.


Mii de ore de repetiții și doi ani de pregătiri și-au primit răsplata de la publicul constănțean. Michael Flatley s-a întrecut pe sine și a construit un scenariu nou bazat pe eterna luptă dintre bine și rău, cu o coregrafie fabuloasă. Dacă pe scenele de anul trecut 45 de dansatori cucereau publicul cu măiestria lor, în noul spectacol s-a ajuns la un număr record de peste 60, ceea ce a necesitat și mărirea suprafeței de dans.

O poveste irlandeză

Reprezentația, ce a cuprins două acte, a început în forță, ca un preludiu a ceea ce avea să-i aștepte pe cei din public. Dansatorii au încins repede atmosfera, cu torțe aprinse, nu înainte de a asculta flautul fermecat, cu "Awakening". Au urmat "Cry of Celts", "Marble Halls", "Celtin dreams", "Strings of fire", "Breakout", "Warlords" și "Magdain Mara". Nu au lipsit interpretările vocale, dar nici cele două vioare. Povestea a reprodus motivul luptei dintre bine și rău, transmisă ireproșabil prin limbajul universal al dansului. Prima parte a spectacolului s-a încheiat apoteotic, cu "Lord of the Dance, The Clan".

După pauză, irlandezii au dansat impecabil, mișcările de balet și de step fiind însoțite de aplauzele publicului entuziasmat. Au revenit personajele The Spirit, Don Dorcha și Războinicii, iar poveștile "Hell’s kitchen", "Fiery Nighets", "The Lament", "Siamsa", "Stolen kiss", "Nighemare", "The Duel", "Victory" și "Planet Ireland" s-au derulat rapid, una după altă, făcându-i pe spectatori să ceară mai mult și mai mult. Bisurile i-au readus de două ori pe scenă pe dansatori, iar aplauzele au durat minute în șir.

La final cu toții exclamau: "Extraordinar!", "Magnific!", Fabulos!".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8949 secunde