Noi decizii legate de ora de religie

255
1
Noi decizii legate de ora de religie - noidecizii-1430244096.jpg

Articole recomandate

Senatorii din Comisia pentru învățământ au decis ca înscrierea la ora de Religie să se facă pe un ciclu de învățământ (4 ani de școală), printr-o cerere scrisă. De asemenea, conform deciziei luate, retragerea de la ora de Religie se va putea face numai la sfârșit unui an școlar și tot prin cerere scrisă.


Proiectul de lege privind înscrierea la ora de Religie a ajuns săptămâna trecută la Comisia de învățământ din Senat, care a adus o serie de amendamente pe textul aprobat de Comisia de învățământ de la Camera Deputaților. Astfel, în loc ca înscrierea la Religie să se facă pe o perioadă nedeterminată, retragerea putând să se facă oricând ar fi dorit elevul/părinții, Comisia de învățământ din Senatul României a decis ca înscrierea să se facă pe ciclu de învățământ, așa cum a dorit Patriarhia Română în recomandarea trimisă în Parlament în luna martie a anului în curs. De asemenea, dacă elevul care frecventează ora de Religie va hotărî că vrea să se retragă, va putea face asta numai la sfârșit de an școlar, prin cerere scrisă, pe motiv că în felul acesta nu se va dezechilibra structura posturilor profesorale în mijlocul anului școlar.


Următorul pas pentru punerea Legii educației în acord cu decizia Curții Constituționale (CCR) privind înscrierea la ora de Religie va fi făcut de Comisia Juridică de la Senat, care va prezenta un raport comun cu senatorii de la Învățământ, în plen.


Comentează știrea

Calin
29 aprilie 2015
Oferta job

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3825 secunde