Noutăți privind ora de religie în școli

166
Noutăți privind ora de religie în școli - oradereligie-1423836311.jpg

Articole de la același autor

Elevii ar putea face solicitare pentru participarea la ora de religie o singură dată pe ciclu de învățământ, primar, gimnazial și liceal, excepție făcând anul școlar 2015-2016, când își vor exprima opțiunea indiferent de anul de studiu, a declarat pentru Mediafax ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu declara recent că Ministerul Educației și unitățile de învățământ vor avea obligația să treacă religia în programa școlară ca materie opțională pentru elevi doar începând din anul școlar 2015-2016.

În consecință, elevii care nu au făcut cerere în septembrie 2014 că nu doresc să participe la orele de religie, vor merge în continuare la aceste cursuri până la sfârșitul anului școlar actual.

Curtea Constituțională a decis, în 12 noiembrie 2014, că obligația de a face cerere pentru ca un elev să nu participe la ora de religie, prevăzută în Legea educației, este neconstituțională, oficiali ai Curții precizând că, urmare a hotărârii, o astfel de solicitare va trebui făcută doar de cei care vor să studieze disciplina.

CC arăta, în motivarea deciziei, că oferta educațională pentru această disciplină este de natură să afecteze libertatea de conștiință.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : În acest week-end, o nouă olimpiadă
Marţi, 06 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : De ce îl cinstim  pe Sfântul Ioan
Pagina a fost generata in 4.1522 secunde