Numirile de directori, în atenția președintelui României

459
Numirile de directori,  în atenția președintelui României - directoriscoli3-1484256440.jpg

Articole recomandate

Consilierul de stat Ligia Deca, șef al Departamentului Educație și Cercetare al Administrației Prezidențiale, a declarat că Administrația Prezidențială așteaptă situația directorilor unităților de învățământ numiți prin derogare, menționând că o derogare generală este inoportună. 


"Consider în continuare că în orașe precum București este greu de crezut că nu pot fi găsite alte persoane care să fie numite temporar director în afara celor care nu au promovat concursul sau nu s-au prezentat", a completat consilierul de stat. 


Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, a afirmat, luni, că a discutat cu consilierul de stat Ligia Deca problema legată de ocuparea prin derogare a posturilor de directori de unități de învățământ preuniversitar, lucrurile clarificându-se. 


"Am primit și de la Președinție, am discutat, s-a clarificat. Nu se înțelesese ce se întâmplă. Toată lumea a crezut că anulăm concursul, că punem pe posturi pe cei care au fost înainte. Niciun post nu se mai ocupă decât prin concurs, nu se mai ocupă prin numire. Prin numire temporar doar. În cazul în care cineva este bolnav, inspectorul general deleagă, numește temporar până la revenire", a declarat, pentru Agerpres, ministrul Pavel Năstase. 


"Sperăm ca cei care vor fi puși în funcție să fie numai pe termen redus și numai în cazul în care efectiv nu se poate altfel. În niciun caz nu dorim să fie dat un semnal în sistem că și dacă ignori un concurs care își dorește tocmai profesionalizarea managementului școlar poți reveni ca director", a explicat Ligia Deca.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6589 secunde