Ministru nou, directori noi, la an nou. Forțe proaspete pentru… probleme vechi

3686
5
Ministru nou, directori noi, la an nou. Forțe proaspete pentru… probleme vechi - fonddirectori-1483547502.jpg

Articole de la același autor

Au mai rămas doar câteva zile până când primul clopoțel al anului 2017 va aduce în cancelariile unităților de învățământ din județul Constanța 129 de directori (și adjuncți) numiți prin concurs și alți 145 numiți prin detașare în interesul învățământului. 


Spre deosebire de alte județe, unde a plouat cu zecile de contestații sau în care s-a lăsat cu sesizarea Direcției Naționale Anticorupție (București, Craiova și Târgu Mureș), ca urmare a modului subiectiv de evaluare a CV-ului, la Constanța procesul de numire s-a finalizat în liniște și… om mai vedea de luni încolo. 


Am încercat, ieri, cu toate că este încă vacanță, să aflăm de la câțiva dintre directorii nou numiți pe funcții, care sunt gândurile cu care pornesc spre prima zi de școală din 2017 din noua postură de director numit prin concurs. 


Cert este că, așa cum ne declara și prof. Gina Tone, care a ales funcția de director al Școlii Gimnaziale nr. 16 "Marin Ionescu Dobrogianu" în detrimentul celei de la Liceul Teoretic "George Emil Palade", cea mai importantă etapă va fi cea a relaționării cu colegii dintr-o altă perspectivă. 


"Prioritară va fi coagularea colectivului în jurul noului lider, să spun așa, mai ales că directorul adjunct a fost ales la propunerea lor, prin consiliul profesoral. Nu este un colectiv nou, pentru că sunt de cinci ani colegă, dar acum, din noua postură, se schimbă situația", a mai spus prof. Tone. 


Pe de altă parte, prof. Camelia Isabela Marcu, noul director al Liceului Tehnologic "Virgil Madgearu", consideră că, indiferent de director, fiecare profesor știe ce are de făcut. "Mai ales că intrăm în semestrul al doilea și avem tot interesul să-i pregătim cât mai bine pe copii pentru examenul de Bacalaureat, timpul fiind foarte scurt. Iar Liceul «Madgearu» are profesori foarte bine pregătiți, care știu cum să acționeze pentru cât mai bune rezultate!", a conchis prof. Marcu. 


Poate că cel mai tânăr director numit pe funcție prin concurs este cel de la Palatul Copiilor, acolo unde prof. Roxana Mitan a deținut funcția de adjunct o perioadă. Tocmai de aceea a știut că e nevoie să acționeze chiar și pe perioada vacanței, motiv pentru care a făcut deja unele investiții, despre care vom reveni într-un interviu. 


v v v


Acum rămâne de văzut și cu ce alte idei și cerințe va veni noul ministru Pavel Năstase în învățământul românesc. 


Comentează știrea

Cristi
5 ianuarie 2017
Cata prostie ...

,,Coagularea colectivului in jurul noului lider...'' Te doare mintea , atunci cand asculti ce vorbe produce limbarnita femeii pe nume Tone . Adica , geniala plantata intr-o scoala , alta scoala , se va apuca temeinic , sa construiasca , sa ,,coaguleze'' in jurul sau -,,liderul'' adica - o bisericuta coerenta , minunata , functionala , asa cum este mai bine pentru ,,lider'' . Mare proiect , urias ganditorul ... Totusi , ,,coagularea'' poate sa insemne si adunarea leucocitelor in jurul microbului , pentru a-l expulza in neantul , in haznaua din care provine ...

Haineala
5 ianuarie 2017
Plang mediocrii..

Ce poti sa ceri unui neavenit, numit din pix director, pentru care sansa de a aduna niste puncte la dosar nu o sa mai existe niciodata, ca doar nu mai e golaneala la inspectorat... Epoca conferentiarului a lasat multe urme... Multi neterminati, dar slugi bune, au avut acces prin NUMIRE in diverse functii si au inceput sa creada ca aceste pozitii chiar li se cuvin. Mai neterminatilor, cu ce realizari PERSONALE veniti voi in activitatea voastra profesionala ? Nu intelegeti ca exista posibilitatea ca la un moment dat sa fiti evaluati pe bune ?

dragut
7 ianuarie 2017
e prea draguta

eu il locul lui marcu maturam multi profesori din madgearu care iau bani si pierd vremea prin liceu asteptand salariile...ba chiar marite!!!!!!!!

profesor
7 ianuarie 2017
nu va mai dati profesori pe aici...

mai stricati si imaginea dascalilor astia care va dati profesori si va exprimati cum va vine la gura pe aici sub anonimat!... mai faceti putina scoala si apoi mai scrieti...ce dumnezeu, se cunoaste ca sunteti de pe drumuri adunati si...frustrati!

si tu stii cine
8 ianuarie 2017
haida: START

UNA, DOUA, TREI, HAIDA UNA, HAIDA DOUA....HAIDA NOUAZECI SI NOUA!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5737 secunde