„O mostră de agresivitate și pumn în gură desprinse din manualul de bullying”

606
„O mostră de agresivitate și pumn în gură desprinse din manualul de bullying” - tudorchirila-1640682575.jpg
În prima parte a dezbaterii publice online de luni, 27 decembrie, organizată de Ministerul Educației privitoare la reorganizarea ARACIP, moderator a fost prof. Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.

De la ora 10, scuzându-se că trebuie să fie prezent la o altă întâlnire, a pasat rolul de moderator Ioanei Lazăr, care ocupă funcția de secretar general în același minister..

Din nefericire, probabil și pe fondul faptului că deja trecuseră aproape trei ore dintr-o întâlnire începută dis de dimineață, Ioana Lazăr a avut o reacție agresivă care nu a rămas nesancționată.

Așa se face că președintele Federației părinților și aparținătorilor legali din România, Corina Atanasiu, a ținut să-i mulțumească public lui Tudor Chirilă pentru intervenția oportună.

„Îți mulțumim mult, Tudor Chirilă, pentru că ai fost alături de Fepal - Federația părinților și aparținătorilor legali din România și de multe alte organizații ale părinților, elevilor și din educație, la dezbaterea privind calitatea educației în România, regândirea ARACIP.

Nu mai miră pe nimeni că o dezbatere de o asemenea importanță, care a suscitat interesul a aproape 100 de reprezentanți ai părților interesate din educație, asociații ale elevilor și părinților, profesori, evaluatori și alți specialiști din educație, a fost organizată de către Ministerul Educației în bătaie de joc, la 8 dimineața într-o zi de Crăciun. Firește, fără o moderare corectă în care doamna Secretar General al Ministerului Educației, dna. Ioana Lazar, ne-a servit o mostră de agresivitate și pumn în gură desprinse din manualul de bullying, întru politizarea profundă a tot ce mai era de politizat în acest sistem fragil al școlilor.

Tristețea cea mare este că merge încă scrisul de politici publice pe genunchi, fără consultări reale, fără analize riguroase care să facă o critică a ce avem și a ce nu funcționează. Schimbăm din pix, de dragul schimbării, fără să vedem ce nu a funcționat de fapt”.

„Dovadă de o atitudine total necorespunzătoare poziției pe care o ocupă” 

De asemenea, Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI) și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) solicită demiterea Ioanei Lazăr în urma atitudinii agresive din cadrul dezbaterii referitoare la ARACIP și modificarea urgentă a formei actuale a proiectului de Hotărâre de Guvern! 

„În ciuda anunțării dezbaterii într-o dată nefavorabilă, reprezentând ziua Sfântului Ștefan, mobilizarea la nivelul dezbaterii a fost una mare, fiind aproximativ 100 de participanți în întâlnirea online. La nivelul dezbaterii, au luat cuvântul reprezentanți ai AEC, AVE și AEM, cu toții punctând necesitatea modificării structurii Consiliului ARACIP, criticând includerea reprezentanților Ministerelor, Asociației Școlilor Particulare și Sindicatelor în el, precum și scăderea ponderii de experți.

În cadrul intervențiilor venite din partea societății civile, Secretarul General al Ministerului Educației, Ioana Lazăr, a dat dovadă de o atitudine total necorespunzătoare poziției pe care o ocupă și comportându-se neprofesionist cu cei prezenți la întâlnire,ridicând tonul la participanți, întrerupând intervențiile lor. Astfel, dezbaterea a ajuns să semene mai degrabă cu o scenă de bullying pe care o putem identifica într-o școală, decât cu o discuție cu niște oficiali ai statului.

Considerăm propunerea Ministerului Educației de structură a Consiliului ARACIP drept una jalnică, având în vedere raportul de experți mai mic decât raportul de funcționari ai Ministerelor, și solicităm ca structura conducerii ARACIP să nu fie modificată.

Solicităm ca proiectul de HG pentru aprobarea Regulamentului ARACIP să nu fie adoptat în forma actuală și ca Ioana Lazăr să fie demisă de urgență!”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5909 secunde