O nouă ediție a Galei Excelenței în Educație

518
O nouă ediție a Galei Excelenței în Educație - gala-1616092781.jpg

Articole de la același autor

Universitatea „Ovidius” din Constanţa (UOC) organizează, luni, 22 martie, de la ora 13.00, în Sala Senatului, din campus, cea de-a VI-a ediție a Galei Excelenței în Educație. În cadrul acestui eveniment vor fi premiate rezultatele cadrelor didactice în activitatea de la catedră, pe baza evaluărilor realizate de către studenți.

Potrivit programului prezentat de prof. univ. dr. Elena Condrea, prorector pentru Educație și managementul calității, manifestarea face parte din seria evenimentelor anuale dedicate zilelor universității.

Anul acesta, Gala Excelenței în Educație se va desfășura în format hibrid, în sala de festivități fiind prezenți doar reprezentanții conducerii universității, ai Ligii Studenților și cei 16 laureați, în vreme ce comunitatea academică va putea participa online, pe platforma Microsoft Teams a instituției. Evaluarea realizată de către studenți, în urma căreia vor fi acordate premiile pentru excelență în educație, are la bază zece indicatori relevanți pentru calitatea procesului de învățământ, în care studenții și cadrele didactice sunt parteneri.

„Printre criteriile de evaluare amintim: punctualitatea și valorificarea eficientă a timpului în cadrul orelor de curs, interesul generat studentului pentru domeniul studiat, în urma parcurgerii disciplinei; stimularea gândirii critice și creative a studenților, eficiența și claritatea modalităților de predare și de evaluare etc”, a precizat prorectorul.

Premiile acordate în cadrul Galei Excelenței în Educație sunt în valoare totală de 4.000 euro, suma primită de fiecare cadru didactic putând fi utilizată în scop de cercetare, pentru decontarea cheltuielilor legate de activitatea științifică - participări la manifestări academice, publicarea articolelor în reviste de specialitate etc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3975 secunde