Universitatea „Ovidius” renunţă la taxa de înmatriculare

1392
Universitatea „Ovidius” renunţă la taxa de înmatriculare - fondrectoradmitere2-1615919085.jpg

Articole de la același autor

Încet-încet, se mai duce un an şcolar. Din momentul acesta, absolvenţii claselor a XII-a trebuie să înceapă să se gândească serios la ce facultate se vor înscrie în vară, asta dacă nu cumva sunt deja hotărâţi.

Din păcate, pandemia de coronavirus a schimbat foarte multe în sistemul de învăţământ, atât preuniversitar, cât şi universitar. Pentru anul 2021-2022, înscrierile la facultățile din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC), în sesiunile iulie și septembrie ale admiterii, vor avea loc online.

Conducerea instituţiei de învăţământ speră să atragă la fel de mulți studenți, prin oferta diversificată a programelor noastre de studiu: au aproximativ 80 de programe la nivel licență și peste 50 de programe de masterat, iar studiile doctorale se pot desfășura în opt domenii.

„În admiterea trecută, am înregistrat cea mai mare cifră de candidați înscriși și înmatriculați din ultimii ani. În ceea ce privește locurile pe care le vom scoate la concurs, cifrele vor fi aproximativ aceleași. La înscriere, se va plăti o taxă unică pe facultate, indiferent de numărul de programe de studii pentru care optează candidatul. Totodată, intenționăm să eliminăm taxa de înmatriculare din cadrul procesului de admitere, pentru a veni în sprijinul tinerilor”, a declarat pentru „Cuget Liber”, rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Iliescu.

În plus, s-a luat decizia de a se renunța la două programe de masterat, la propunerea Facultății de Construcții: Inginerie Costieră și Ingineria și Managementul Resurselor de Apă. Acestea sunt singurele modificări ale ofertei educaționale, față de anul anterior.

Ca noutate, au fost demarate procedurile pentru înființarea a două noi programe de licență, în domeniul Inginerie Industrială, forma de învățământ cu frecvență, cu durata studiilor de patru ani, în cadrul Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă: Sisteme de Producție Digitale și Informatică Aplicată în Ingineria Industrială.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4959 secunde