Alexandru Pesamosca, menţionat în dicţionarul de personalităţi dobrogene

263
Alexandru Pesamosca, menţionat în dicţionarul de personalităţi dobrogene - pesamosca-1615919137.jpg

Articole de la același autor

Alexandru Pesamosca este un binecunoscut medic, profesor şi academician născut în Constanţa, despre a cărui activitate puteţi afla, citind primul volum al Dicţionarului de personalităţi dobrogene.

Potrivit specialiştilor Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman”, activitatea sa ştiinţifică va cuprinde numeroase lucrări prezentate în seminarii de specialitate: „Unele aspecte particulare ale pseudoartrozei, pe tibie”, „Malformaţiile anorectale” etc. Totodată, el este renumit pentru o serie de intervenţii chirurgicale în patologia malformativă anorectală şi tratamentul acesteia.

În peste 300 de lucrări, el abordează o tematică diversă: chirurgie infantilă, ortopedie pediatrică, malformaţii congenitale, comunicate ori publicate în ţară şi străinătate: Germania, Israel, Austria, SUA, Republica Moldova, Polonia, Grecia. Totodată, medicul a publicat numeroase cărţi şi cursuri, dintre care amintim „Chirurgie infantilă şi ortopedie - Urgenţe”, „Actualităţi în chirurgie”.

Pesamosca mai este cunoscut pentru faptul că a făcut pentru prima oară în România, diferite tipuri de intervenţii operatorii de succes la nou-născuţi. Foarte mulţi l-au considerat, cu ani în urmă, „îngerul copiilor”. De-a lungul carierei sale, academicianul a obţinut titlurile de membru junior al Societăţii Internaţionale de Chirurgie, apoi devine preşedintele Societăţii de Chirurgie Pediatrică din România, membru al Federației Mondiale de Chirurgie Pediatrică. În plus, de două ori, el a fost laureat al reuniunii chirurgilor din Moldova. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7108 secunde