O nouă evaluare a Universității "Ovidius"

271
Universitatea "Ovidius" din Constanța a parcurs etapele certificării EN ISO 9001:2008 realizată de TÜV Austria.


Domeniul de aplicabilitate al certificatului pentru sistemul de management conform EN ISO 9001:2008 se referă la: activități de învățământ superior (licență, master, doctorat) de specialitate în domeniile fundamentale: matematică și științele naturii, științe inginerești, științe biologice și biomedicale, științe sociale, științe umaniste și arte; activități de cercetare științifică, consultanță, inovare și transfer tehnologic; managementul activităților suport (administrative). 
Procesul de evaluare a calității activității didactice a permis identificarea domeniilor performante, a gradului de utilizare a infrastructurii de cercetare, a gradului de implicare a comunității academice (cadre didactice, studenți) în problemele instituționale. 
De altfel, în acest context, reamintim faptul că Universitatea "Ovidius" din Constanța a obținut calificativul GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT în urma evaluării instituționale a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) și a fost încadrată în categoria Universități de educație și cercetare științifică. 
În prezent, universitatea se pregătește pentru vizita experților European University Association (EUA), organism internațional cu competență în domeniul clasificării instituțiilor de învățământ superior (conform prevederilor LEN). Acest tip de evaluare reprezintă o completare a procesului realizat de către MECTS.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : GALERIE FOTO HOT / Ovidius Fashion Contest
Pagina a fost generata in 0.2603 secunde