De ce n-au venit profesorii la audiențele inspectorului general

1356
12
De ce n-au venit profesorii la audiențele inspectorului general - audiente-1350575174.jpg
Colegiul Economic din Mangalia a găzduit, ieri, prima rundă de audiențe a inspectorului general al ISJ Constanța, prof. dr. Răducu Popescu, în afara biroului din sediul de pe str. Mihai Eminescu. 


"Pentru că prea multe cadre didactice asociază vizitele la ISJ Constanța cu aspectele negative din activitatea învățământului constănțean, fiind bănuiți chiar că vin să-și pârască unii colegi, am considerat că ar fi oportune audiențele organizate în județ", și-a motivat decizia inspectorul general Răducu Popescu. 
Din păcate, deschiderea de care și-a dorit să dea dovadă "generalul" ori n-a fost bine înțeleasă, ori a fost regizată din culise. Altfel cum se explică faptul că, la audiențele de ieri, nu s-au înscris decât patru persoane! 
Noul director al Grupului Școlar "Ion Bănescu", prof. Corina Mihalache, a supus atenției importanța unor cursuri de contabilitate pentru directori, dar și pe probleme legislative. 
O profesoară de religie din cadrul colegiului-gazdă a ridicat o problemă legată de catedra ei. 
Directorul Liceului Teoretic "Callatis", prof. Cristina Angheluță, i-a expus măsurile luate de la numirea sa în funcție și asupra cărora vom reveni, pentru că ele constituie modele de bune practici. Mulțumit de numirea făcută, prof. Popescu a rugat-o pe noua directoare să vină cu idei noi, constructive, dar și realizabile: "Nu apreciez copy-paste". 
Liderul sindical al aceluiași Colegiu Economic, Florența Bocîncă, a ridicat mai multe probleme de ordin salarial, dar pe care inspectorul general i-a sugerat să le discute în prealabil cu președintele sindicatului, prof. Ioana Purcărea, și cu juristul sindicatului constănțean, ele fiind legate de acte normative care nu mai sunt în vigoare, ori de aspecte financiare ce intră în gestiunea Consiliului Local Mangalia. Cert este că am asistat mai mult la un dialog între liderul sindical și directorul Colegiului Economic, Lucian Faliboga. 
Directorul Florin Pădureanu, de la Școala nr. 1 din Mangalia, a venit să-i mulțumească personal "șefului" - în felul nostru neaoș românesc - pentru că a fost de acord cu înființarea unei clase pentru copiii care fuseseră repartizați să facă naveta la Eforie Sud. 
Și cam atât.  


În final, încercând să tragem o concluzie a faptului că audiențele nu s-au bucurat de un interes deosebit din partea mangalioților, inspectorul general, în stilu-i sarcastic-comic, nu a omis nici faptul că ar fi putut exista un "filtru" care să trieze intențiile de înscriere la audiențe. Cât despre faptul că la Mangalia nu există probleme și că toate sunt bune și frumoase, cam greu de crezut. Dar cum profesorilor a ajuns să le fie frică și de umbra lor, așteptăm cu interes întâlnirea cu părinții din municipiul Mangalia pe care inspectorul general Răducu Popescu și-o dorește plecând de la numeroasele reclamații cu care se confruntă de la numirea sa în funcție. 


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
profesor
19 octombrie 2012
frica

De ce sa se intalneasca profesorii cu ISG? Poate ca sa-i demita-fiindca cam asta face dnul general de cand s-a instalat pe functie. Poate numara presa directorii schimbati, profesorii dezamagiti sau parintii care au probleme nerezolvate!

Un admirator
19 octombrie 2012
Potaia

Un tâmpit pe care-l trădează din plin fața aia de oligofren cu care a exasperat deopotrivă elevi, profesori, părinți. Se agită în preajma alegerilor pentru că așa a primit ordine de la superiorii săi de partid aflați într-o penurie de cadre evidentă, din moment ce apelează la serviciile unui asemenea specimen pe care-l cocoață în fruntea "bucatelor" din învățământ. Păi măi tâmpitule, dacă tot vorbești de practici comuniste, adu-ți aminte de lozinca "cadrele hotărăsc totul", lansată de Lenin și însușită de tine la perfecție, din moment ce ai destituit ca un mârlan, fără nici o explicație atâtea cadre valoroase de conducere deoarece nu mai "corespundeau politic și le-ai înlocuit cu tot soiul de "târâie brâu"obediente față de tine și gașca voastră. Bou cu cap și creer lucios, ai auzit vre-o dată în viața ta că Spiru Haret ( știi cine a fost ?) a deținut funcția de "inspector general al școalelor"? Ai fi și tu vre-un dizident și s-au trezit în tine sentimentele anticomuniste! Poate vrei să te compari cu Baltag Sever, Olga Duțu, Vernic Nicolae, foști "inspectori generali comuniști"? Hai sictir potaie cheală!

Gogu
19 octombrie 2012
Slugoiul

Domnul vice al PSD Cta,doctor in tumbe, fost buldozerist asteapta sa vina gagicile lui Mazare in audienta,ca directorii si profesorii de valoare au fost inlocuiti cu amantele si rudele politrucilor.Sa-ti fie rusine bai "animalule" pentru tot raul pe care-l imprastii in jurul tau fara ca presa asta care era asa de vocala inainte sa zica ceva de rau de samsarii astia proprietari de restaurante.Doamna Simona inainte erati foarte critica cu tot ce se intampla in invatamant,acum dormiti sau sa credem ca v-ati intors din concediu.

Diana
19 octombrie 2012
vice-versa

Eu stiu ca romanii sunt foarte frustrati de fel dar nici chiar asa. Poate in loc sa aruncam "matza moarta" dintr-o curte intr-alta mai bine ne-am uita la noi. Daca vreti cu adevarat schimbari nu le asteptati de la ceilalti si mai ales de la sefi, incepeti cu voi! Si apropo nimeni nu este de neinlocuit! asa ca nu le mai plangeti de mila directorilor(sau poate chiar voi cei care ati scris ati fost demisi) ci mai bine vedeti-va de treaba! Aveti o problema duceti-va domne si spuneti-o! taceti din gura un an de zile si dup-aia va plangeti ca inca mai exista nereguli!

Pantelimon
19 octombrie 2012
Bravo!

Excelent mesajul nr. 2 care-l devoalează în puține cuvinte, dar complet pe vremelnicul inspector general "uns" pe criterii pur politice. L-a "terminat" pur și simplu, o persoană cu puțină demnitate ar spune "adio" funcției pentru care nu are nici o chemare, ar lua fluerul în gură, tenișii în picioare și s-ar ocupa cu ceea ce a fost pregătit în facultate s-o facă! Duduia Diana confundă cratița cu calculatorul, alminteri nu sunt explicabile greșelile de exprimare și ortografie, atât de multe într-un spațiu atât de restrâns...Dar îi este fidelă acestui cap lucios ca o bilă de biliard și probabil va primi vre- recompensă pentru devotamentul ei. Personal încerc un sentiment de compasiune când întânlesc astfel de persoane care nu înțeleg cît sunt de ridicole. Mâine-poimâine va lăuda noul inspector general pentru un osicior aruncat la piciorul mesei stăpînului...

EU
19 octombrie 2012
NEBUNIA PUTERII

GOLANUL ASTA CHELIOS SE JOACA DE- A DUMNEZEU IMPREUNA CU INCULTA SI AGRAMATA DE TIMOFTE MARCELA LILIANA SI PROASTA CU CRACI STAN ( SATAN) MIHAELA . CITITI PLANUL MANAGERIAL IS J CA SA VEDETI CUM SILUIESTE TIMOFTE LIMBA ROMANA .POATE SE OFERA UN PROFESOR DE ROMANA SA -I CORECTEZE PROSTIILE ! MI U POATE SE OFERA SOTIA TA !

Ionescu
19 octombrie 2012
observatii

Domnule, dar dumneavoastra folositi cuvinte ce exprima niste valori umane...Demnitate? Credeti ca ii este cunoscut acest lucru domnului inspector general? Mai degraba "avere", "putere", lucruri trecatoare care il fac si mai vulnerabil decat este, ca orice muritor de rand...Iar duduia Diana nici n-ar putea sa nu-i fie fidela...Mai cercetati de ce...

Răspuns la: Bravo!
Adăugat de : Pantelimon, 19 octombrie 2012
Excelent mesajul nr. 2 care-l devoalează în puține cuvinte, dar complet pe vremelnicul inspector general "uns" pe criterii pur politice. L-a...
Popescu
19 octombrie 2012
Sa fim corecti

Puteti spune orice despre Timofte dar ca e proasta , inculta nu aveti dreptate!. Este o tipa inteligenta ,eu am facut cursuri de management cu domnia sa si va contrazic categoric. Ca insp gen este o javra si duplicitar ,de acord , Cine-i individul de la sport ??? Rasul lumii, nu ma mira ca se vorbeste foarte urat de prof, de sport . Pai cu asa oameni ! Proasta de madam Stan a fost director o luna pana a venit Buhaev la conducere . In trei ani a trecut prin trei scoli 29,28, G Calinescu iar altii nu reusesc nici in 5 ani asemenea mutare. Dar una este sotia viceprimarului ospatar G. Stan.Acum e director din nou Doamna Timofte va descalificati cu un astfel de om.

EU
19 octombrie 2012
TIMOFTE LILIANA

" PENTRU SA FIM CORECȚI " CITIȚI PE FORUMUL IS J PLA NUL MANAGERIAL ISJ SI SA VEDETI CÂT DE DEȘTEAPTĂ ESTE TIMOFTE LILIANA .ESTE UN PROIECT FARA CAP SI FARA COADA. CÂT DESPRE SINTACTICA FRAZEI , CE SA MAI VORBIM .DACA AVETI ÎNDOIELI ,ÎNTREBATI UN PROFESOR DE LIMBA ROMANA .IAR STAN MIHAELA ESTE DIABOLICĂ : A SCHIMBAT IN RAU VIATA MULTOR OAMENI .

psiholog
20 octombrie 2012
pentru comentatori

Sunt uimit de limbajul folosit de autorii celor 7 comentarii. Se vede foarte clar ca sunteti niste frustrati/frustrate si invidiosi/invidioase. In afara de injurii nu faceti altceva. Ce modele sunteti voi pentru elevi? Ca sa nu mai spun ca mai sunteti directori si inspectori care in loc sa munciti loviti mizerabil in oameni. in cati inspectori generali ati avut, a fost vreunul pe care nu l-ati desfiintat si nu i-ati adresat asemenea cuvinte? din pacate dragi profesori, directori si inspectori caracterul vostru este tradat de cuvintele pe care le folositi. Sunteti foarte urati pe dinauntru. Ce om normal scrie la ora 4:47 comentarii? Numai unul bolnav...

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Școala nu e mall și nici talcioc"
Pagina a fost generata in 1.9973 secunde