Răducu Popescu declară război vânzătorilor ambulanți:

"Școala nu e mall și nici talcioc"

844
2

Articole de la același autor

Cele cinci puncte ale "ordinii de zi", după cum le-a intitulat prof. dr. Răducu Popescu, inspector general, obișnuit să prezideze ședințele Consiliului Local Constanța, se refereau la Ziua Mondială a Profesorului, întâlnirile cu directorii, activitatea cabinetelor psihologice, cercurile Palatului Copiilor și protocolul semnat de ISJ Constanța cu Universitatea "Ovidius". 


Cum majoritatea și-au găsit reflectare în paginile ziarului "Cuget Liber" anterior acestei întâlniri, am așteptat cu interes și alte teme, pentru că "generalul" Popescu știe să iasă din tipare de fiecare dată.

Nemulțumirea părinților vizavi de anumite aspecte care se petrec în școlile constănțene și care deranjează procesul instructiv-educativ l-au determinat pe prof. dr. Răducu Popescu să declare război vânzătorilor ambulanți care deranjează cursurile. "Dacă directorul permite un asemenea comerț evazionist, nu are ce căuta în sistem. De luni, 8 octombrie, voi avea grijă să aflați toate deciziile de încetare a detașării în interesul învățământului pe care le voi emite ca urmare a semnalării acestor acte de conturbare a orelor. Mai avem puțin și vin să vândă papuci, halate și altele. Singura persoană care are voie să intre în clase neanunțată este ministrul Educației. Și profesorii care vor să selecteze pentru cluburile sportive copii o pot face doar în timpul orelor de educație fizică".

De asemenea, pe site-ul ISJ Constanța a fost postat un anunț în atenția directorilor prin care se atrage atenția că "toate organizațiile, asociațiile, fundațiile sau instituțiile care doresc să presteze servicii diverse în unitățile de învățământ sau în perimetrul aferent acestora trebuie să se adreseze ISJ Constanța cu un portofoliu privind activitatea de profil, în vederea obținerii avizului Consiliului de Administrație". În speță, se referă la prestatorii de fotografii, ori trupele de teatru care oferă spectacole și orice alte activități.

De o abordare specială au avut parte concursurile școlare organizate de fundații, asociații, organizații neguvernamentale, care presupun taxe de participare și nu sunt cuprinse în calendarele specifice ale Ministerului Educației. "Nu neg că o parte pot fi utile, dar le propun celor care vor să profite de dorința părinților de a-și testa copiii să închirieze un spațiu unde să-și cheme clienții. Școala românească nu subvenționează societăți comerciale prin donații și taxe", a continuat pe același ton vehement prof. Popescu.

În finalul întâlnirii de vineri cu reprezentanții mass media constănțene, inspectorul general din Ministerul Educației, Nicolae Cristea, a anunțat că în perioada 19-25 noiembrie, Constanța va găzdui Festivalul Național al Șanselor Tale, cu o agendă foarte complexă, despre care vom mai reveni.



Comentează știrea

slea
6 octombrie 2012
Cu ''manulalele'' obligatorii cum este?

Daca scoala nu este ''talcioc'' de ce vand profesorii carti fara pret si bon fiscal prin scoli la modul OBLIGATORIU? Aceasta se chiama evaziune fiscala. Politia nu aude , nu vede ?Ba mai mult sunt tot felul de aberatii scrise in aceste ''manuale'' pe care nu le controleaza nimeni. Cum ramane domnilor profesori , inspectori si...... Este o rusine .

bebe
7 octombrie 2012
manuale

Dati numele scolii si numele profesorilor care vand manuale de acest fel!!!!

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Sună clopoțelul!
Vineri, 21 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Nimeni nu scapă de școală!
Marţi, 18 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : ISJ Constanța, în doliu
Pagina a fost generata in 0.3434 secunde