O nouă promoție de absolvenți ai Universității Maritime Constanța!

314

Articole recomandate

Vineri, 30 iulie, într-un cadru cât se poate de potrivit - pe malul lacului Siutghiol - Universitatea Maritimă din Constanța a organizat ceremonia de absolvire a promoției 2021.

Astfel, în moderna bază nautică a instituției de învățământ superior au primit diplomă de absolvent un număr de 397 de tineri, care și-au încheiat cu succes studiile universitare de licență.



Numărul mare de absolvenți este justificat prin paleta largă de specializări la care au fost admiși și s-au pregătit cu fervoare, de-a lungul anilor:

- Specializarea Navigație și Transport Maritim și Fluvial: 96 absolvenți

- Specializarea Electromecanică Navală: 69 absolvenți

- Specializarea Electrotehnică: 34 absolvenți

- Specializarea Inginerie și Protecția Mediului în Industrie: 23 absolvenți

- Specializarea Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații: 19 absolvenți

- Specializarea Inginerie și Management în Domeniul Transporturilor: 24 absolvenți

- Specializarea Navigație și Transport Maritim și Fluvial, IFR: 38 absolvenți

- Specializarea Electromecanică Navală, IFR: 51 absolvenți

- Specializarea Electrotehnică, IFR: 43 absolvenți



De asemenea, anul acesta au absolvit studiile de master 189 de studenți, dintre care 107 au urmat programele de studii ale Facultății de Electromecanică Navală și 82 pe cele ale Facultății de Navigație și Transport Naval.

Evenimentul a fost dedicat comunității UMC și, deopotrivă, comunității constănțene. Curriculumul dezvoltat pentru fiecare specializare în parte a urmărit dinamica pieței muncii din sectoarele economice cu potențial competitiv. O parte însemnată a absolvenților din promoția 2021 au beneficiat de stagii de practică la sediul instituțiilor partenere, ca urmare a demersului UMC de a asigura un proces eficient de tranziție de la școală la viața activă.



XXX

Universitatea Maritimă din Constanța oferă pregătire în domeniul transportului maritim și în domenii conexe – inginerie economică, tehnologii și sisteme de telecomunicații, ingineria și protecția mediului în industrie, energetică.

Pe plan internațional, UMC a asumat un rol activ în asociațiile de profil, dezvoltând relații de cooperare și consultanță cu entitățile relevante din domeniul maritim.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4478 secunde