O provocare lansată tinerilor de UDTTMR

190

Articole recomandate

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România a lansat, în această toamnă, o nouă provocare pentru tineri, indiferent de etnie, care sunt atrași de istoria și valorile culturale și spirituale ale tătarilor din Dobrogea. Este vorba despre un concurs de eseuri - "Tătarii dobrogeni: istorie, tradiții și civilizație" - pe care UDTTMR îl organizează în parteneriat cu Universitatea "Ovidius" - Facultatea de Istorie și științe politice și Inspectoratul Școlar Județean Constanța și care se adresează elevilor din clasele IX - XII.

În scopul promovării la un nivel cât mai amplu a istoriei și culturii tătarilor din Dobrogea și dorind să manifeste o deschidere cât mai mare față de toți cei interesați să cunoască această comunitate etnică, organizatorii au decis ca lucrările să fie redactate în limba română, putând, astfel, să se înscrie la concurs tineri de diferite etnii. Eseul trebuie să aibă cel mult zece pagini, data limită până la care poate fi depus fiind 2 decembrie. Festivitatea de premiere va avea loc în data de 13 decembrie, cu prilejul Sărbătorii Etniei Tătare din România. Toți elevii care vor trimite eseuri vor primi premii de participare, iar cele mai bune trei eseuri vor fi răsplătite cu câte o tabără de o săptămână în vara anului 2014.

"Acest concurs considerăm că este o provocare atât pentru tineri, cât și pentru noi. Vom avea posibilitatea să știm cum suntem percepuți, prin prisma istoriei, a tradițiilor și a culturii, atât în rândul comunității, cât și în afara ei. Putem spune că vom lua aceste opinii ca pe un barometru valabil pentru grupa de vârstă căreia i se adresează competiția. Vor mai fi și alte astfel de concursuri, iar faptul că ne-am gândit să fie destinat tuturor celor care doresc să participe, să nu restrângem aria de participare doar la comunitatea noastră, credem că este o dovadă clară a deschiderii pe care comunitatea tătară o manifestă și mai ales a dorinței noastre de a ne promova valorile culturale și spirituale la un nivel cât mai amplu", a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4773 secunde