Oficial, începe vacanța de primăvară. "Lucrăm la scenarii pentru elevi și profesori!"

764
Oficial, începe vacanța de primăvară.

Articole de la același autor

În plină epidemie de coronavirus, elevii și profesorii nici măcar nu se mai pot bucura că intră în vacanță. Oficial, ei au acum trei săptămâni libere. Neoficial, însă, vor continua să țină legătura unii cu alții pentru a mai recupera din materia pierdută din cauza restricțiillor, îngrijorați de cum se va termina acest an școlar extrem de dificil.

După aproape trei săptămâni de cursuri suspendate, elevii intră sâmbătă, în vacanța oficială de primăvară. Conform structurii anului școlar 2019 - 2020, între 4 și 21 aprilie este vacanță de Paște. Ulterior, elevii ar trebui să se întoarcă la cursuri pe 22 aprilie, pentru ultima parte a semestrului al doilea și a anului școlar.

Dacă Ministerul Educației și Cercetării nu modifică structura cursurilor ca urmare a pandemiei de coronavirus, vacanța de vară ar trebui să înceapă pe 13 iunie. Cu toate acestea, cu siguranță vor fi unele schimbări, având în vedere că toate cursurile au fost suspendate din 11 martie și până pe 3 aprilie, și nu se știe încă dacă vor fi reluate pe 22 aprilie, după încheierea acestei vacanțe de primăvară.

Măsurile vor fi anunțate curând

Elevii au pierdut deja o parte din materie. Deși au fost susținute unele cursuri online, activitatea nu a fost unitară și e greu de spus dacă va putea fi considerată activitate școlară în toată această perioadă.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a transmis deja că se caută soluții pentru a rezolva această criză. "Vă asigur că la nivelul Ministerului Educației și Cercetării se lucrează la scenarii care să compenseze efectele acestei crize, efecte care îi vizează atât pe elevii noștri, cât și pe dumneavoastră, cadrele didactice. Măsurile care vor fi luate vor fi comunicate oficial și vor avea în vedere ca elevii noștri să sufere și să nu piardă de pe urma acestei suspendări a cursurilor", se arată într-o scrisoare deschisă transmisă de ministrul Educației către toate cadrele didactice din învățământul preuniversitar.



Se caută soluții și pentru examenele naționale


Extrem de îngrijorați sunt însă părinții și elevii care urmează să susțină examenele naționale la finalul anului școlar. Ei deja au ratat simulările ce urmau să aibă loc la finele lunii martie. Și în cazul lor, ministrul Monica Anisie dă asigurări că se fac eforturi pentru a găsi variantele cele mai bune. Potrivit acesteia, specialiștii din Ministerul Educației analizează toate posibilitățile pentru organizarea Evaluării Naționale, a Bacalaureatului, dar și a concursurilor pentru cadrele didactice. "Vă asigur că vom prezenta public variantele la care specialiștii din cadrul ministerului lucrează. Acestea vor fi unele oneste, realiste și transparente, adaptate contextului în care ne aflăm", a subliniat Monica Anisie.

Personalul școlilor, în concediu de odihnă

Între timp, aceasta a dispus ca, în perioada vacanței de primăvară, toți educatorii, învățătorii, profesorii, dar și inspectorii școlari să intre în concediu de odihnă. Potrivit adresei transmise de minister și făcută publică de Sindicatul Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța, "În perioada vacanței de primăvară a anului școlar 2019 - 2020, respectiv 4 - 21.04.2020, întreg personalul din unitățile de învățământ/unitățile conexe și cel din inspectoratele școlare, cu asigurarea continuității la conducerea inspectoratului școlar și a casei corpului didactic, va fi programat în concediu de odihnă. Rechemarea din concediul de odihnă în perioada vacanței de primăvară se dispune cu respectarea precizărilor din Nota nr. 2344/18.10.2019, pe termen limitat de maximum trei zile lucrătoare doar pentru ordonatorii de credite și administratorii financiari, în vederea efectuării plății utilităților și a salariilor". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6011 secunde