Olimpiadele școlare, suspendate de Ministerul Educației

709
Olimpiadele școlare, suspendate de Ministerul Educației - dddd-1583757359.jpg

Articole recomandate

Desfășurarea tuturor olimpiadelor școlare județene și regionale, precum și a competițiilor sportive a fost suspendată, până la o dată care va fi anunțată, în urma unei decizii a ministrului Educației, Monica Anisie, ca măsură de prevenire a îmbolnăvirilor, potrivit Agerpres.

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a convocat o videoconferință cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți în care s-au discutat măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în unitățile de învățământ. Potrivit MEC, ministrul a subliniat importanța dotării școlilor cu săpun și dezinfectant, iar inspectorii trebuie să se asigure de existența acestora, monitorizând situația. "Ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii, ministrul educației și cercetării a hotărât suspendarea desfășurării tuturor olimpiadelor școlare județene și regionale, precum și a competițiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior", scrie în comunicatul transmis, luni, de MEC.

În cadrul videoconferinței a fost discutată și Procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ în contextul confirmării unui caz/mai multor cazuri de COVID-19. Conform art. 4 din Hotărârea nr.7 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, toți cetățenii români care se întorc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, vor fi izolați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Acest articol se impune și tuturor elevilor/studenților/cadrelor didactice care se întorc din țările menționate, precizează MEC.

Totodată, inspectoratele școlare au obligația de a monitoriza toate cazurile de elevi și cadre didactice care sunt izolați la domiciliu și să raporteze zilnic Ministerului Educației și Cercetării.

Monica Anisie a subliniat că prevederea conform căreia practica în spitale este suspendată se aplică și în cazul elevilor de la școlile sanitare postliceale. "Menționăm că suspendarea cursurilor din unitățile de învățământ este în atributul EXCLUSIV al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență", mai scrie în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4287 secunde