Omagiu Părintelui Arsenie Papacioc, la Casa de Cultură din Constanța

161
Omagiu Părintelui Arsenie Papacioc, la Casa de Cultură din Constanța - omagiupapacioc-1437148127.jpg

Articole recomandate

La patru ani de la trecerea la Domnul a părintelui Arsenie Papacioc, mănăstirea Ioan Casian organizează luni, 20 iulie, de la ora 19, la Casa de Cultură din Constanța, conferința Omagiu Părintelui Arsenie Papacioc. La eveniment vor participa ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, părintele Ilarion Dan, duhovnicul mănăstirii Crucea, și părintele Iustin Petre, starețul mănăstirii Ioan Casian, care vor vorbi despre personalitatea marelui duhovnic al Dobrogei.

De asemenea, va fi lansat și volumul omagial "Ochii prin care vedem cerul", ce reunește mai multe mărturii ale unor oameni care l-au cunoscut pe părintele Arsenie Papacioc. La final, corala Armonia va susține un recital.

Părintele Arsenie s-a născut în august 1913, în comuna Perieți din Ialomița. În 1950 a fost hirotonit preot la mănăstirea Slatina din Suceava, unde a fost prieten al Părintelui Ilie Cleopa. A suferit mulți ani de închisoare și prigoană comunistă alături de Părintele Iustin Pârvu, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic și mulți alții. Din anul 1976 a fost duhovnic al mănăstirii "Sfânta Maria" din Techirghiol. Numit și "duhovnicul de la Malul Mării", Pă-rintele Arsenie este cunoscut ca unul dintre marii duhovnici ai României. A avut o evlavie deosebită față de Maica Domnului, al cărei ajutor ne-a sfătuit să îl cerem neîncetat. A trecut la Domnul în ziua de 19 iulie 2011. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3956 secunde