Două celebre spectacole la Festivalul constănțean al muzicii

Opereta și musicalul își dau întâlnire pe scena TNOB

512
6
Opereta și musicalul își dau întâlnire pe scena TNOB - teatrulolegdanovski1235-1351258820.jpg
Festivalul Internațional al muzicii și dansului, organizat și anul acesta de Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", în ciuda problemelor financiare prea bine cunoscute, continuă în acest week-end cu două spectacole la fel de excepționale ca cele de până acum, care s-au bucurat de interesul melomanilor constănțeni.


Sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 19, Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian" București prezintă "Liliacul", spectacol de Răzvan Ioan Dincă, director general al acestei instituții.
Absolvent al Academiei de Teatru și Film, secția Regie, Răzvan Dincă a urmat aceeași specializare în cadrul Masteratului (2004-2006), pentru ca în 2010 să obțină Doctoratul. A regizat mai multe spectacole de teatru, operă, operetă și musical în țară și în București, cele mai recente fiind opereta "Liliacul" de J. Strauss, spectacolul-colaj "Paris mon amour", opereta "Voievodul țiganilor" de J. Strauss sau "Contesa Maritza" de Emmerich Kalman, toate la Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian".

Din distribuția de sâmbătă vor face parte soliștii Tina Munteanu, Alexan-dru Agarici, Cătălin Petrescu, Irina Baianț, Ernest Fazekas, Lucian Ghimiși, Mihnea Lamatic, Florin Budnaru, Cristian Caraman, Letiția Vlădescu.

Duminică, 28 octombrie, de la ora 19, va avea loc premiera musicalului "My Fair Lady", de Fr. Loewe, în distribuția căruia regăsim actori dragi ai teatrelor constănțene. În povestea de dragoste dintre tânăra vânzătoare de flori Eliza Doolittle, interpretată de Lucia Mihalache, și profesorul ei de fonetică Henry Higgins, interpretat de Liviu Manolache, vor mai juca Mihnea Lamatic (București), Lică Gherghilescu, Gladiola Nițulescu (București), Gabriela Dobre, Bogdan Sandu, Carmen Clenciu, Constantin Botezatu, Daiana Gavrilescu, Laurențiu Severin, Bogdan Ocheșel și alții.


Comentează știrea

umil artist
28 octombrie 2012
a fost opereta ?!

ha,ha,ha! o viziune demna de Halloween ! dincolo de extrem de putinele momente ok.realizate , care tin mai curand de coregrafie si vocea Olgai si a baritonului , spectacolul nu pare nici macar o parodie ci mai curand o farsa de prost gust , a carui conceptie nu se incadreaza nici unui curent definit , regizoral trecand de la romantism la impresionism si modernism fara nicio noima , cu accente dramatice care nu au ce cauta intr-o opereta (vezi handicapatul de la puscarie ). sa nu mai vorbim de elemente masonice , vulgarul si grotescul dus la extrem , amestecate cu sugestia de clasa nobila prezenta la marele bal , ce apare static doar in planul 2 - 3 creand un contrast halucinant cu prim-planul de la fata scenei . nici macar ministrul n-a rezista pana la final , parasind sala ingandurat...poate ca este o experienta care , pe langa alte "tepe" aplicate snobismului , va aduce publicul mai aproape de noi , cu mai multa incredere si apreciere pentru munca noastra , a artistilor de acasa !

melobazuka
29 octombrie 2012
ai nostri sunt mai buni!

si la "Liliacul" ca si la "Contesa Maritza" ma asteptam sa cad pe spate, doar vine opereta nationala! Dezamagirea a fost mare: regie fortata, cu elemente tehnice moderne nejustificate dramatic, interpreti doar frumosi, in rest slabi. Apoi am vazut aseara premiera constanteana si acum imi pare rau ptr atitudinea mea ulttracritica din ultimii ani:la Constanta este talentul adevarat si munca de 10 ori mai dura decat in capitala, unde au toate conditiile tehnice si umane! Bravo ptr My fair lady, exceptional, exceptional, o regie geniala, actori senzationali!! Eliza mai are ceva de lucrat, dar si asa e mai buna decat orice am vazut sambata. Higgins, Alfred Doolitle si dna Pearce au tinut tot spectacolul in mainile lor , au fost de nota 20! Bravo COnstanta, bravo regia, bravo coregrafia superba!!

sever
29 octombrie 2012
cum am mai spus

am trecut prin chinuri groaznice cu Liliacul, dar mi-am revenit cu My fair lady! Avem asa talente si calitate la Cta si ne inghesuim sa platim ptr infumuratii de la Bucuresti, cu spectacolele lor cretine?! Directoarea operei noastre vine de acolo...asta explica multe...tendinta spre kich din ultimii ani, promovarea unor solisti de calibrul operetei, slabi, fara performante vocale si scenice. Dar cu My fair lady a nimerit-o! Poate incepe o noua era, sa dea Domnul! Exceptionali artistii nostri, prin comparatie. Regia a fost un vis, ar fi facut gelos originalul! Eliza promite dar nu da pe spate. Mai incercati variante. Higgins superb, dar mai incercati variante. Doolitle si Doamna Pearce au fost de Oscar! In rest...doar baletul mai merita mentionat, mereu e pe culmi, bravo!

una
29 octombrie 2012
alta

jalea jealelor Liliacul asta. Lasa ca si contesa Maritza. My fair lady a fost beton!

Scarrone
29 octombrie 2012
e bine

e ok ca ai fost la spectacol. Limbajul nca nu e ok, dar se vede ca ai un inceput de bun gust. Bravo! A, si bravo Constanta!

Răspuns la: alta
Adăugat de : una, 29 octombrie 2012
jalea jealelor Liliacul asta. Lasa ca si contesa Maritza. My fair lady a fost beton!
iubitor de muzica
29 octombrie 2012
multumim

multumim artistlor constanteni care ne salveaza sufletul cotropit de atata mizerie si ne daruiesc spectacole valoroase precum My fair lady! Dra Lucia Stoica in rolul Eliza a fost superba. Eu nu stiu mai mult decat ce am vazut, nu vreau sa compar cu filmul, acolo exista alte mijloace tehnice. Ceea ce se patrece viu, in direct, pe scena, cere un efort urias, imi inchipui. De aceea realizez cat de grozav a fost spectacolul de aseara, cu toti oamenii aceia muncind pe branci sa ne aduca noua bucurie. Va multumesc, dragii mei artisti constanteni!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Festivalul Japonez Aki Matsuri
Miercuri, 12 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Folk You! Florian Pittiș - august 2013
Pagina a fost generata in 0.9418 secunde