Opt unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa, în cursuri online, timp de două săptămâni

287
Opt unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa, în cursuri online, timp de două săptămâni - optunitatideinvatamant-1602262637.jpg

Articole de la același autor

Opt unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa au trecut, începând de vineri, 9 octombrie, la cursuri exclusiv online, după ce au fost depistate cazuri de infecţie cu noul coronavirus, la elevi şi profesori.

Astfel, o clasă a II-a şi o clasă a VIII-a de la Școala Gimnazială nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” Constanța trec de la scenariul al doilea la scenariul al treilea de cursuri, până pe 21 octombrie, existând un cadru didactic confirmat. O clasă întâi de la Școala Gimnazială „Petre Ispirescu” Constanța va învăţa numai online, tot până pe 21 octombrie, fiind depistat pozitiv un elev. Aceeaşi situaţie este şi la o clasă a II-a postliceală de la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia, dar şi la o clasă întâi de la Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza” Constanța. Activitate online va fi şi la Școala Postliceală „Hipocrate” Constanța, unde au fost confirmați cu COVID-19 un cursant, asistent medical de farmacie, şi un cadru didactic, şi la o clasă a X-a de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Cuv. Dionisie Exiguul” Constanța, unde este confirmat un elev.

De asemenea, pe fondul depășirii ratei cumulate de infectare în ultimele 14 zile Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a votat, joi, 8 octombrie, trecerea din scenariul 2, în scenariul 3 pentru Școala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele și pentru Grădinița cu Program Normal Săcele, până la modificarea ratei incidenței. Aceeași modificare de scenariu s-a aplicat și pentru Grădinița cu Program Normal nr. 11 Medgidia, până la primirea avizelor necesare.

Totodată, în cazul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Tuzla s-a votat trecerea din scenariul 1, în scenariul 3, pentru o clasă a VIII-a, până pe data de 21 octombrie a.c., în urma confirmării unui elev. Aceeași modificare de scenariu s-a aplicat și pentru Grădinița cu Program Normal „Piticot” Medgidia, până la primirea avizelor necesare.

Iar, ca urmare a depăşirii indicelui de 1,5 cazuri la mia de locuitori, au trecut de la cursurile faţă în faţă, la sistemul hibrid, toate unităţile de învăţământ din Medgidia, Eforie Nord, Edorie Sud, Arsa, Cotu Văii, Vârtop, Mobila Verde, Olteni şi Independenţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1563 secunde