Controale în şcoli. Părinţii se plâng de cursurile online

1308
Controale în şcoli. Părinţii se plâng de cursurile online - fotofondcontroalescoli-1602005767.jpg

Articole de la același autor

Nicio unitate de învăţământ de stat sau privată din municipiul Constanţa nu mai funcţionează, în prezent, în scenariul întâi, cu toţi elevii la şcoală, la cursuri faţă în faţă. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a votat modificarea scenariilor de funcţionare în unităţi de învăţământ din municipiile Constanţa şi Mangalia, oraşele Cernavodă şi Năvodari şi din localităţile Cumpăna, Istria şi Nuntaşi.



Ca urmare a ratei incidenței cumulate în ultimele 14 zile, cu indice între 1-3 /1.000 de locuitori, 31 de unități de învățământ din municipiul Constanța au trecut, săptămâna aceasta, din scenariul 1, în scenariul 2 de funcționare, până la modificarea ratei incidenței. Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu”, Seminarul Teologic Ortodox Sf. Cuv. „Dionisie Exiguul”, Grădinița cu Program Normal nr. 51, Grădinița cu Program Normal nr. 16, Grădinița „Mickey and Minnie”, Grădinița „Adia Kindergarden”, Grădinița „Căsuța din Pădure”, Grădinița cu Program Prelungit „Comenius”, Grădinița cu Program Prelungit „Green Land”, Grădinița cu Program Prelungit „Kity Bity”, Grădinița cu Program Prelungit „Little Kids”, Grădinița „Gamex”, Grădinița „Hello Teddy”, Grădinița „Mini London”, Clubul Sportiv Școlar nr. 1, Grădinița cu Program Prelungit „Tom și Jerry Junior”, Grădinița „Colibri”, Școala Primară „Noua Generație”, Școala Primară „School of London”, Școala Gimnazială „Petre Ispirescu”, Școala Gimnazială „Spectrum”, Școala Gimnazială „Wilhelm Moldovan”, Școala „Sfinții Martiri Brâncoveni”, Liceul Teoretic „Educational Center”, Liceul Tehnologic „Concord”, Școala Postliceală „Feg”, Grădinița cu Program Normal „Flipper”, Palatul Copiilor, Clubul Copiilor, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul”.

Aceeași măsură a fost luată pentru patru unități de învățământ din Cernavodă (Liceul Tehnologic „Axiopolis”, Școala Gimnazială nr. 1, Grădinița cu Program Prelungit „Panseluța”, Grădinița cu Program Prelungit „Piticot”).

De asemenea, trecerea din scenariul 1, în scenariul 2 a fost aplicată și pentru trei unități de învățământ din Mangalia (Clubul Sportiv Școlar – Secție Liceul Tehnologic „Ion Bănescu”, Școala Gimnazială nr. 3, Școala Gimnazială nr. 2 „Sf. Andrei”), dar și pentru Liceul Tehnologic „N. Dumitrescu” Cumpăna.

Cazuri de COVID-19 la elevi şi profesori

Din păcate, alte 12 unităţi de învăţământ desfăşoară, timp de două săptămâni, cursuri exclusiv online, în scenariul al treilea, ca urmare a depistării mai multor cazuri de infecţii cu noul coronavirus, atât în rândul cadrelor didactice, cât şi în rândul elevilor.

Inspectorul şcolar general, prof. Sorin Mihai, a anunţat că, în perioada următoare, vor fi demarate ample controale în unităţile de învăţământ, privind modul cum se desfăşoară cursurile online. Măsura vine ca urmare a numeroaselor sesizări referitoare la derularea cursurilor online. Foarte mulţi părinţi se plâng că sistemul cursurilor online nu funcţionează adecvat, că sunt foarte multe întreruperi, conexiuni slabe, iar elevii pierd din cunoştinţe. „Trebuia, la această oră, să avem platformele pregătite. La începutul anului şcolar, am avut iniţial o verificare. Toţi inspectorii şcolari au acţionat pe sectoare şi, în perioada următoare, vor avea reveniri şi vor vedea dacă recomandările făcute unităţilor de învăţământ au fost respectate”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, şeful ISJ Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5439 secunde