Orhan Pamuk, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, sosește la Neptun, pe 7 iunie

594
Cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură "Zile și Nopți de Literatură", devenit tradiție, se desfășoară anul acesta între 7 și 11 iunie, la Neptun, având ca temă "Viitorul literaturii. Literatura viitorului".
La eveniment, organizat de Uniunea Scriitorilor din România (USR), în colaborare cu două edituri, Curtea Veche și Humanitas, sunt așteptați să participe peste 70 de scriitori și editori din Europa, Statele Unite, Japonia și Israel.
Prestigioasa manifestare, al cărei director este Irina Horea, secretar al USR, se desfășoară în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii și Cultelor, Direcția Românilor de Pretutindeni din Ministerul Afacerilor Externe, Primăria Mangalia, Institutul Cultural Polonez, Institutul Cultural Italian și Institutul Cervantes.
Printre invitați se vor număra scriitori importanți ai literaturii contemporane printre care Orhan Pamuk, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură în 2006, care ar putea primi, la Neptun, Marele Premiu Ovidius, și poetul japonez Yasuhiro Matsumoto.
La festival vor veni, printre alții, scriitorii Samuel Abraham și Slavenka Drakulic (Slovenia), Mercedes Monmani (Spania), Peter Esterhazy și Atilla Bartis (Ungaria), Peter Waugh și Fiona Sampson (Marea Britanie), Stefan Hertman (Olanda), Piotr Sommer (Polonia) și Roberto Pazzi (Italia).
Începând cu acest an, festivalul revine la formula sa de bază și acordă două premii importante, Marele Premiu Ovidius, în valoare de 10.000 de euro, și Premiul Festivalului, de 5.000 de euro.
Juriul va fi format din Nicolae Manolescu, Alex Ștefănescu și Ioana Pârvulescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5428 secunde