Paradă comunistă în loc de burse mărite. "Ne-am simțit profund jigniți!"

1219

Articole de la același autor

După ce au reacționat considerând parada de Ziua Constanței una profund comunistă, o parte din elevii constănțeni se consideră jigniți de primarul Decebal Făgădău, căruia îi cer să le arate mai mult interes. 


"Asociația Elevilor din Constanța (AEC) consideră recentele afirmații ale primarului Decebal Făgădău ca fiind sfidătoare față de locuitorii municipiului Constanța. Acesta a menționat, recent, că nu este interesat de faptul că au existat contestatari la adresa paradei organizate cu ocazia Zilei Constanței", precizează reprezentanții Asociației Elevilor. 


Aceștia îi cer primarului Decebal Făgădău să își ceară scuze și așteaptă din partea acestuia măsuri concrete prin care să arate un interes real pentru tineri. 


"Interpretăm ca o ironie faptul că, deși primarul a organizat o paradă cu un scenariu copiat din cărțile de istoria comunismului, la care au participat elevi îmbrăcați în uniforme, studenți, forțele armate, reprezentanți ai instituțiilor publice, a decis totuși să reitereze faptul că suntem în democrație. Primarul Făgădău a menționat, de asemenea, faptul că «două copii din 30.000 înseamnă 0», insinuând că elevilor, tinerilor și părerilor lor le-ar fi acordată o atenție sporită de către Primăria Constanța. Prin această afirmație, edilul Constanței nu a făcut nimic altceva decât să jignească profund tinerii Constanței. Dorim să reamintim faptul că, în data de 2 mai, Ziua Tineretului, administrația locală nu a organizat niciun eveniment, această zi nefiind celebrată așa cum ar trebui. Totodată, una din realizările din domeniul educației cu care Decebal Făgădău se mândrește, acordarea burselor școlare, nu ar fi existat dacă în toamna anului AEC nu intenta un proces Consiliului Local, care inițial a refuzat să respecte legea. De asemenea, în luna februarie, reprezentanții AEC au solicitat primarului Decebal Făgădău mărirea burselor școlare pentru elevi și adaptarea lor la standarde care să corespundă cu nevoile pe care aceștia le au. Constatăm însă, cu tristețe, faptul că, deși acesta a promis în timpul campaniei electorale că va mări bursele semestrial, afirmația a rămas la nivel de cuvinte, aceasta nefiind materializată. Solicităm primarului Decebal Făgădău să își ceară scuze cu privire la afirmațiile făcute și să dovedească un interes real față de elevii și tinerii Constanței, inițiind măsuri concrete, nu doar prin declarații lipsite de substanță", au mai spus cei de la Asociația Elevilor. 


Victorii importante pentru elevi 


Reamintim că, printre victoriile pe care AEC le-a repurtat în ultimii ani, se numără reacordarea dreptului de vot în Consiliul de administrație pentru reprezentantul elevilor la nivel liceal (2015), obținerea respectării legii în privința acordării reducerii la transportul local în comun și a burselor școlare pentru elevii din municipiul Constanța (2015) și obținerea acordării de manuale școlare gratuite pentru toți elevii din clasele a XI-a și a XII-a din România, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Constanța (2016). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1714 secunde