"Parasite", primul film străin ajuns să câștige Oscarul pentru cel mai bun film

285

Articole recomandate

După "Memories of Murder", "Snowpiercer" și "Okja", Joon-ho Bong a reușit să livreze probabil cel mai bun film al carierei. "Parasite" este un film pe care nu-l poți încadra ușor într-un singur gen. Are momente de comedie, de drama și de tensiune. Acesta are câte puțin pentru fiecare preferință și este genul de film pe care-l poți recomanda oricărui pretențios, conform playtech.ro.

"Parasite" a câștigat premiul Oscar, fiind desemnat cel mai bun film. A mai câștigat și premiul pentru cel mai bun film străin. Premiera remarcabilă e însă că un film străin a ajuns să câștige, pentru prima dată în istoria Premiilor Oscar, cel mai dorit titlu.

Mulți consideră "Parasite" o satiră socială, însă absurdul prezent în film poate fi foarte familiar. Este o poveste despre meritocrație, despre diferențele dintre păturile sociale și disperarea de a ieși din impas.

O familie formată din doi părinți și doi copii adulți trăiesc de pe o zi pe alta într-un apartament situat la demisol, dintr-un cartier sărăcăcios. Chiar dacă există diferențe culturale, sărăcia urbană arată la fel aproape peste tot. Soarta familiei se schimbă în momentul în care fiul primește o ofertă: meditații pentru fiica unei familii bogate. Familia săracă dezvoltă o mică obsesie pentru familia bogată și face tot posibilul să o infiltreze și să profite cât mai mult.

Ceea ce face "Parasite" un film extraordinar este că personajele nu sunt împărțite între bine și rău. Nu există tabere, alb vs. negru, ci doar oameni cu calități și imperfecțiuni. Familia Kim este disperată să iasă din sărăcie. Sunt oameni apți și doritori de muncă, dar prinși într-un situație care nu le permite să-și valorifice aptitudinile.

"Parasite" nu este un film care să ofere lecții despre moralitate și decență. Prezintă o poveste încărcată de momente amuzante care te fac să te simți prost că ai râs și momente care te scutură și care îți dau o stare de neliniște. Nu e o comedie pură, la fel cum nu e nici un thriller în adevăratul sens al cuvântului. La sfârșit, te va lăsa cu o singură întrebare: cine sunt de fapt paraziții, săracii care se agață și profită de bogați sau bogații care-i exploatează pe cei săraci?

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 Februarie 2016
Stire din Cultură-Educație : Gala Oscarurilor, în direct la tv
Pagina a fost generata in 0.4274 secunde