Măsură inedită a unui primar din Constanța

Părinții care nu dau pe la școală, amendați de Poliție. "M-am săturat. Elevii au doar drepturi"

12698
15
Părinții care nu dau pe la școală, amendați de Poliție.

Articole de la același autor

În această perioadă, toate unitățile de învățământ constănțene lucrează la proiectarea planului de școlarizare pentru anul viitor, moment de bilanț a ceea ce a fost bine venit în vara acestui an, când mediile de admitere și procentele de promovabilitate dau măsura competențelor. 


Ca o noutate, la inițiativa primarului comunei Cumpăna, Mariana Gâju, și în urma solicitărilor și a parteneriatelor ce urmează a fi încheiate, s-a hotărât completarea Planului de școlarizare al Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" cu specializări noi pentru anul școlar viitor, cum ar fi o clasă cu specializare / calificare nivel IV în domeniul Electromecanicii, și o clasă cu specializare / calificare nivel III - ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație. 


De asemenea, au fost aduse modificări și învățământului dual, programul "A doua șansă" fiind structurat pe două nivele.
Ținând cont de toate acestea, primarul comunei Cumpăna a convocat o ședință publică cu președinții comitetelor de părinți ai fiecărei clase din cadrul Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu", dar la care, din păcate, s-au prezentat mult prea puțini părinți.


"Este vina conducerii școlii!"


Dezamăgită de neseriozitatea părinților, Mariana Gâju declara pentru "Cuget Liber": "Am invitat președinții de comisii pe clasă, care sunt în număr de 49, din care au venit 28. Dezinteresul este singura explicație la faptul că aproape jumătate nu s-au prezentat. Și nu a părinților de copii buni, ci ai elevilor problemă, ai celor care tulbură clasa, care lipsesc de la ore, ai copiilor care au atitudine necivilizată. De aceea, am considerat că trebuie să se simtă în fapt legătura dintre părinte-școală și comunitate, pentru că dacă noi comunitatea nu ne implicăm, dacă nu punem piciorul în prag pentru aceștia care distrug patrimoniul școlii… Pentru că avem și asemenea cazuri sau care scuipă profesorii, se bat cu colegii. Dascălul la oră trebuie să predea materie, să-i instruiască, nu poate să facă și poliție și educație pentru ce face copilul acela acasă sau pe stradă. Eu, ca primar, am această obligație să intervin, dar și ca părinte". 


Întrebată de ce părinții au comentat că nu au fost anunțați, primarul a declarat că "este vina conducerii școlii, a celor doi directori. Iar ei îmi fac dovada cu un tabel semnat de fiecare diriginte că trebuie să-și anunțe clasa. Până la urmă acest comitet s-a format, consider eu, prin acordul liber al acestor părinți care s-au înscris. Comunicarea trebuie să fie și între director-profesor, diriginte sau învățător, dar și dirigintele cu acest comitet. Eu nu voi da înapoi și voi urmări îndeaproape această legătură și, ca dovadă, pe 11 ianuarie, la ora 17, am convocat o altă întâlnire cu toți președinții comitetelor de părinți, inclusiv asociația părinților de la nivelul Liceului «Nicolae Dumitrescu», care este cu personalitate juridică. De asemenea, am propus ca familiile celor care deranjează orele să primească invitația de a veni la școală semnată de directorul școlii, de diriginte sau învățător, inclusiv de Poliția națională, nu locală, și dacă nu va veni va fi amendat. Legea îmi interzice să tai alocația. Dar m-am săturat, ei au doar drepturi, dar niciun copil de la Cumpăna nu a luat Bacalaureatul. Ce suntem noi? Când le-am pus la dispoziție condiții europene de învățământ, nu e nicio diferență între oraș și comuna Cumpăna!", a mai spus același primar.


Am încercat să aflăm și de la prof. Daniela Cristea, directorul liceului din Cumpăna, care ar putea fi explicația dezinteresului reprezentanților părinților, dar din păcate nu a putut fi contactată. Probabil că este dezamăgită de faptul că nu a reușit să promoveze concursul pentru niciuna dintre funcțiile de director sau director adjunct.


Cu siguranță, situația de la Cumpăna nu este singulară, mulți părinți constănțeni comentând pe la colțuri hibele sistemului de învățământ, fără a se implica efectiv în schimbarea acestuia.


Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
parinte mirat
18 decembrie 2016
politia in actiune?

Cum adica 'politia nationala'? Ce vrea doamna primar sa spuna cu chestia asta??? O rugam sa revina cu explicatii! Multumim anticipat. Pai daca o sa ajungem sa aducem parintii la scoala cu politia.....o sa fie vai de capul nostru. O sa ia copiii bacul cand o sa le predea doamna primar....

Pentru parinte mirat
19 decembrie 2016
Copii au o singura vina

Sunt crescuti de retardati ca tine, scursura inepta.... ce nu ai inteles ba animal cu net? Cretinii dracului.....

ali-baba
19 decembrie 2016
hahaha

asta e adusa cu pluta? In primul rand, ce profesori are Cumpana? Ce biblioteca si baza sportiva? Abia apoi sa spuna ca are conditii... Nu e vorba doar de cladire, sistem de incalzire si banci. In ce priveste problema parintilor, nu e de competenta primariei. Scoala trebuie sa ia masurile necesare. Si cele mai bune masuri sunt notele si repetentiile pentru elevii problema. Nu amendarea parintilor!

ali-baba
19 decembrie 2016
o sa aduca parintii

cu Europolul!

Răspuns la: politia in actiune?
Adăugat de : parinte mirat, 18 decembrie 2016
Cum adica 'politia nationala'? Ce vrea doamna primar sa spuna cu chestia asta??? O rugam sa revina cu explicatii! Multumim anticipat. Pai daca o sa...
DODO
19 decembrie 2016
de ce nu ?

poporul asta are o vorba veche : ,, cei sapte ani de acasa ,, care se pot extinde si pe toata perioada de scoala a odraslelor Acesti parinti nu pricep ca indiferenta lor duce la esecul copiilor lor ? s-a demonstrat ca au rezultate bune numai cei din famiile care tin aproape de scoala altfel se vor produce rebuturi care vor afecta societatea deci , preventiv , implicarea prin orice mijloace a celor ce conduc localitatile este necesara FAMILIA SI SCOALA SINT COMPLEMENTARE !

Cineva umblat prin lume
19 decembrie 2016
Acelasi

Ptr ca in Romania li s-a urcat oamenilor democratia la cap,cred ca ai lor copii au numai drepturi.In multe tari copiii care fac probleme sunt scosi din clasa,pentru a nu perturba procesul de invatamant.Daca copilul are chef de vorba sau de joaca in ora,i se iau minute din pauza,in functie de cat de urat face la ore,daca continua sa o faca sau s-a oprit la primul avertisment.Daca are chef sa se hatane pe scaun,i se ia scaunul si sta cateva minute in picioare.Daca a fost avertizat de 3 ori si el continua sa faca asta,sa deranjeze clasa,ca nu are el chef de ore,va sta in biroul directorului si va petrece ziua acolo,facand lectii cu directorul.Uneori elevul este scos din clasa,sta pe hol cateva min in speranta ca isi va reveni.Ia sa incerce profesorii in Romania sa faca asa..sa vada daca nu vine tzatza Mitza cu 8 clase cu reclamatii direct la inspectorat.In alte tari, copiii problema,cum ii numiti voi,au profesor care sta numai cu ei,separat de profesorul clasei,ca sa nu se opreasca profesorul clasei din predat,sa piarda toata clasa,doar ptr. ca unul-doi nu au chef.In Romania exista un singur profesor la clasa,care nu poate face fata celor 27 de elevi si celor 3-4 cu probleme.Nu ai cum sa te ocupi si de cei tipici si de cei cu probleme in acelasi timp.Asta nu pricepe statul roman,ca toate tarile au inca un ajutor la clasa pentru acesti copii.Insa Romania refuza sa plateasca un singur profesor decent la clasa,d-apoi sa mai plateasca inca unul ptr fiecare copil problema.Guvernantii ne vor prosti,sa punem stampila unde vor ei,nu vor oameni care sunt invatati cum sa gandeasca.Dupa cum se vede,au reusit sa manipuleze masele dupa cum vor ei..Inainte de a da vina pe profesori,informati-va ce fac alte tari civilizate ptr acesti copii,cum ii sprijina oferidu-le ajutor la clasa,cum sunt ei de acord cu astfel de pedepse,caci orice fapta tb sa aiba si consecinte,cum statele civilizate platesc tot,pentru ca invatamantul sa fie cu adevarat gratuit,nu cersesc de la parinti bani ptr xerox,videproiector,tabla magnetica,lucruri care exista la orice clasa,platote de guvernul tarii respective..

unul
19 decembrie 2016
Vai de noi

Ce treaba are primarita cu scoala??????Sa isi vada de treburile ei mai bine!!!

sever
19 decembrie 2016
ASTA-I ROMANIA

Am predat la Cumpana timp de 6 ani .era scoala generala,8 clase,si director un om deosebit,ENESCU GEORGE,.totul decurgea asa cum trebuie, profi competenti,elevi seriosi si politicosi,parinti implicati.Ce este de facut azi cu elevii actuali? SIMPLU. SA-I TRIMITEM IN COREA DE NORD INTR-UN LAGAR DE REEDUCARE CU PARINTII SI CU CEI CARE GANDESC CA IMBECILUL GRANITIC DE LA NR 7(CARE SEMNEAZA "UNUL"), SAU PE CEI MAI USOR RECUPERABILI IN SIBERIA INTR-UN SAT LA 1000DE KM DE PRIMA STATIE DE TREN.

Parinte
19 decembrie 2016
D-nei Simona Anghel

Majoritatea parintilor au fost convocati de d-na Primar, la sedinta cu presedintii comitetelor de parinti ai claselor IV-XII,in data de 10 decembrie 2016, cand in sala au fost prezenti si membri ai Asociatiei de parinti. Tematica sedintei, din data de 15 decembrie 2016, a fost intalnirea presedintilor comitetelor de parinti cu reprezentanti ai Asociatiilor sportive, dar din pacate niciun reprezentant al acestora nu a fost prezent. A cui este vina????.

Ciprian
19 decembrie 2016
Sc 24

Nu , copiii nu au numai drepturi..... intreb unde sunt drepturile lor atunci cand au in fata un invatator care nici nu ii striga pe nume(prenume) ci li se adreseaza cu " fato, fetito, baiatule ..... nesimtit" in conditiile in care au doar 6 ani ( cls.0), ceea ce am relatat fiind doar o mica parte din caracterul " deviant " al cadrului didactic. Raspunsul conducerii scolii , desi se cunoaste caracterul invatatoarei ( aceasta avand in ultimii ani probleme cu toate generatiile avute in fata, ciclul trecut terminandu-l cu 9-10 elevi , ceilalti transferandu-se) nu avem ce sa ii facem este titular pe post. Titular, titular ,dar copilasii cu ce au gresit ca sa ajunga pe mainile unui asemenea specimen si ce vor face pe viitor , pt ca mai au 4 ani, perioada in care psihic si mai ales emotional vor avea mari goluri .... pe care doar psihologii le vor rezolva. Rusine scolii nr. 24 ........

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4277 secunde