Măsură inedită a unui primar din Constanța

Părinții care nu dau pe la școală, amendați de Poliție. "M-am săturat. Elevii au doar drepturi"

12700
15
Părinții care nu dau pe la școală, amendați de Poliție.

Articole de la același autor

În această perioadă, toate unitățile de învățământ constănțene lucrează la proiectarea planului de școlarizare pentru anul viitor, moment de bilanț a ceea ce a fost bine venit în vara acestui an, când mediile de admitere și procentele de promovabilitate dau măsura competențelor. 


Ca o noutate, la inițiativa primarului comunei Cumpăna, Mariana Gâju, și în urma solicitărilor și a parteneriatelor ce urmează a fi încheiate, s-a hotărât completarea Planului de școlarizare al Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" cu specializări noi pentru anul școlar viitor, cum ar fi o clasă cu specializare / calificare nivel IV în domeniul Electromecanicii, și o clasă cu specializare / calificare nivel III - ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație. 


De asemenea, au fost aduse modificări și învățământului dual, programul "A doua șansă" fiind structurat pe două nivele.
Ținând cont de toate acestea, primarul comunei Cumpăna a convocat o ședință publică cu președinții comitetelor de părinți ai fiecărei clase din cadrul Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu", dar la care, din păcate, s-au prezentat mult prea puțini părinți.


"Este vina conducerii școlii!"


Dezamăgită de neseriozitatea părinților, Mariana Gâju declara pentru "Cuget Liber": "Am invitat președinții de comisii pe clasă, care sunt în număr de 49, din care au venit 28. Dezinteresul este singura explicație la faptul că aproape jumătate nu s-au prezentat. Și nu a părinților de copii buni, ci ai elevilor problemă, ai celor care tulbură clasa, care lipsesc de la ore, ai copiilor care au atitudine necivilizată. De aceea, am considerat că trebuie să se simtă în fapt legătura dintre părinte-școală și comunitate, pentru că dacă noi comunitatea nu ne implicăm, dacă nu punem piciorul în prag pentru aceștia care distrug patrimoniul școlii… Pentru că avem și asemenea cazuri sau care scuipă profesorii, se bat cu colegii. Dascălul la oră trebuie să predea materie, să-i instruiască, nu poate să facă și poliție și educație pentru ce face copilul acela acasă sau pe stradă. Eu, ca primar, am această obligație să intervin, dar și ca părinte". 


Întrebată de ce părinții au comentat că nu au fost anunțați, primarul a declarat că "este vina conducerii școlii, a celor doi directori. Iar ei îmi fac dovada cu un tabel semnat de fiecare diriginte că trebuie să-și anunțe clasa. Până la urmă acest comitet s-a format, consider eu, prin acordul liber al acestor părinți care s-au înscris. Comunicarea trebuie să fie și între director-profesor, diriginte sau învățător, dar și dirigintele cu acest comitet. Eu nu voi da înapoi și voi urmări îndeaproape această legătură și, ca dovadă, pe 11 ianuarie, la ora 17, am convocat o altă întâlnire cu toți președinții comitetelor de părinți, inclusiv asociația părinților de la nivelul Liceului «Nicolae Dumitrescu», care este cu personalitate juridică. De asemenea, am propus ca familiile celor care deranjează orele să primească invitația de a veni la școală semnată de directorul școlii, de diriginte sau învățător, inclusiv de Poliția națională, nu locală, și dacă nu va veni va fi amendat. Legea îmi interzice să tai alocația. Dar m-am săturat, ei au doar drepturi, dar niciun copil de la Cumpăna nu a luat Bacalaureatul. Ce suntem noi? Când le-am pus la dispoziție condiții europene de învățământ, nu e nicio diferență între oraș și comuna Cumpăna!", a mai spus același primar.


Am încercat să aflăm și de la prof. Daniela Cristea, directorul liceului din Cumpăna, care ar putea fi explicația dezinteresului reprezentanților părinților, dar din păcate nu a putut fi contactată. Probabil că este dezamăgită de faptul că nu a reușit să promoveze concursul pentru niciuna dintre funcțiile de director sau director adjunct.


Cu siguranță, situația de la Cumpăna nu este singulară, mulți părinți constănțeni comentând pe la colțuri hibele sistemului de învățământ, fără a se implica efectiv în schimbarea acestuia.


Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
raluca
19 decembrie 2016
pedagogie

sa lasam copii sa faca ce vor; facultati sunt destule; maxim 4 ore de la cls 5 la cls 12; copii sunt obositi de teme; orele sa fie facultative ca si orele de religie; barurile sunt o solutie buna pentru licee.

un prof
19 decembrie 2016
ciprian

dle. ciprian, aveti dreptate, insa nu sunteti bine pus la punct cu "evolutia" in invatamantul actual.mai intai avem multe cadre didactice total incompetente pt faptul ca mai nimeni nu mai vrea sa faca aceasta meserie din cauza salariilor ridicole, apoi din lipsa de profi posturile sunt ocupate de orice neavenit cu bacalaureat. ati vazut notele obtinute pt titularizare dupa o experianta la catedra de 3 ani? intre 2 si 5,5!!!!!!! titularizarea nu inseamna ca nu poti fii exclus din invatamant pt greseli grave si incompetenta.in orice meserie,dr, ing,avocat etc. etc poti sa-ti pierzi dreptul de a profesa .dar profii ca si popii sunt foarte solidari.totusi trebuie sa recunoasteti ca un enorm procentaj dintre copiii si adolescentii actuali sunt total lipsiti de educatia din familie,golani, impertinenti si curve.parinti dezinteresati si copii needucati. precizez, din experienta ,ca acesta situatie nu este specifica noua romanilor.in occident exista acelasi fenomen. si peste tot acest fenomen se intampla in cartiere defavorizate.in fine problema este complexa si nu se poate comenta la modul serios intr-un comentariu.

ciprian
19 decembrie 2016
pt un prof

sa nu exageram cand vorbim despre educatia elevilor, in acest caz este vorba despre copilasi de 5 -6 ani si un cadru didactic cu 30 ani activitate , ceea ce este cu atat mai grav ,pentru ca a nenorocit generatii peste generatii la adapostul postului de titular

Răspuns la: ciprian
Adăugat de : un prof, 19 decembrie 2016
dle. ciprian, aveti dreptate, insa nu sunteti bine pus la punct cu "evolutia" in invatamantul actual.mai intai avem multe cadre didactice total...
Profesionist
19 decembrie 2016
Unui jurnalist prost informat.

Nu ne-ati dezamagit dna Simona Anghel. Ca de obicei sunteti insuficient informata, superficiala si, cred eu, nu prea stati bine cu intelegerea textului. Actualul director a concurat pentru ambele posturi si a obtinut al doilea punctaj. Prin urmare, dna Nutu, prima pe lista are prima optiune, iar actuala directoare va opta pt postul vacant, cu siguranta cel de adjunct.

directorii
20 decembrie 2016
care nu dau pe la scoala

M-am saturat ,unii directori au doar drepturi.Propun ca directorii care nu dau zilnic pe la scoala si atunci doar sa semneze una alta, sa fie controlati de ITM si sa fie sanctionati pentru salariile incasate degeaba.

15 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6578 secunde