Părinții vor fi amendați din cauza copiilor… artiști

182
1
Părinții vor fi amendați din cauza copiilor… artiști - parintiivorfiamendati-1431537496.jpg

Articole de la același autor

De astăzi, părinții care nu anunță autoritățile când copiii lor desfășoară activități artistice vor risca amenzi de până la 5.000 de lei.

Este vorba despre acei părinți ai căror copii urmează să câștige bani din reclame, filme, piese de teatru, concerte sau alte activități asemănătoare și care trebuie să anunțe acest lucru la serviciul public de asistență socială, conform unui act normativ publicat recent.

Prevederile referitoare la prestarea de către copii a activităților remunerate sunt incluse într-o hotărâre de Guvern care a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 115 din 13 februarie și se aplică de la data publicării. Totodată, în actul normativ este stabilit că prevederile referitoare la amenzi se aplică după 90 de zile de la intrarea în vigoare a acestuia, adică de astăzi, 14 mai.

Potrivit noilor dispoziții, părinții sunt obligați, înainte de începerea activității copiilor, să informeze serviciul public de asistență socială că aceștia vor câștiga bani din filme, reclame sau piese de teatru (printre altele), dacă nu vor să fie amendați.

Hotărârea apărută în februarie în Monitor vine în contextul în care parlamentarii au adoptat în 2013 niște prevederi menite să asigure protecția copiilor care desfășoară activități în domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar și de modeling. 

Comentează știrea

roman
14 mai 2015
impozit impozit impozit

foame de bani , penibil , foame de bani , penibil , = guvern copy ponta

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5899 secunde