Participare constănțeană de succes la Concursul național Vrânceanu - Procopiu

541
La Bacău, s-a desfășurat, recent, Concursul național Vrânceanu – Procopiu, concurs de matematică și fizică nominalizat în calendarul concursurilor școlare MECTS pentru anul 2010 și ajuns la a XII-a ediție.
Nivelul de dificultate al concursului este foarte ridicat (nivel de lot național), problemele sunt din programa pentru olimpiada internațională, iar la fizică programa de concurs cuprinde și materia anilor școlari anteriori. Din acest motiv, la concurs participă numai elevi capabili de performanță din clasele IX-XII.
Județul Constanța a fost repre-zentat de elevii Mihai Radu Popescu, clasa a X-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, și Vlad Coșoreanu, clasa a IX-a la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța. Rezultatele obținute datorită pregătirii lor sunt promițătoare pentru concursurile din acest an școlar în care este implicată disciplina fizică.
În comisia centrală a concursului a participat ca propunător de subiecte Ion Băraru, profesor de fizică la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, membru al comisiei naționale de specialitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3893 secunde