Patru artiști constănțeni, nominalizați la Gala Premiilor Operelor Naționale

180
1
Patru artiști constănțeni, nominalizați la Gala Premiilor Operelor Naționale - elizamaxim-1370539692.jpg

Articole de la același autor

Pentru prima dată în România, sâmbătă, 8 iunie, de la ora 21, în Sala Mare a Teatrului Național "Vasile Alecsandri" Iași, va avea loc Gala Premiilor Operelor Naționale. Un eveniment cultural de excepție, care va fi preluat și transmis în direct de Radio România Cultural, TVR 1 și TVR HD. În cadrul manifestării, vor fi acordate premii la 14 categorii de nominalizări. Pe lângă acestea, se vor acorda unor mari artiști premii de excelență pentru întreaga activitate, dar și premii speciale ale juriului. Acestea vor fi înmânate de personalități marcante ale culturii românești din țară și străinătate. 

Gala Premiilor Operelor Naționale este inițiată de Opera Națională Română Iași și se dorește a fi un eveniment cu tradiție, prin care activitatea artiștilor de operă să fie recunoscută, apreciată și premiată.

Alături de numeroase alte instituții culturale de prestigiu din țară, la Gală va fi prezent și Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", care a primit nominalizări la următoarele categorii: Premiul pentru debut - Baritonul Marius Eftimie, Premiul pentru cea mai bună solistă de balet - Eliza Maxim, Premiul pentru cel mai bun solist de balet - Adrian Mihaiu, Premiul pentru cel mai bun dirijor - Gheorghe Stanciu.

Juriul Galei Premiilor Operelor Naționale este format din: Anca Florea - muzicolog și critic muzical, Costin Popa - critic muzical, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor, Vivia Săndulescu - critic de balet și conf. univ. dr. la Universitatea Română de Științe și Arte, Gheorghe Cristea - Facultatea Artele Spectacolului - Coregrafie, Luminița Arvunescu - muzicolog și realizator emisiuni Radio România Muzical, Cornel Țăranu - compozitor și dirijor, membru al Academiei Române, prof. univ. dr. la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" Cluj Napoca.

Le ținem pumnii artiștilor constănțeni!

Comentează știrea

doua soprane vesele
7 iunie 2013
marius cel nebunatic

asta e prea tare!!!!!! la inceput a bagat-o in proces pe directoarea operei - vladescu - si a umpluto de respect acum ea ii da premii si ii ridica statuie de mare artist oare ii mai face si alte porcosenii????????? ahahahahahahahahahah

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.288 secunde